6 порад, які допоможуть вам дотримуватись режиму тренувань та харчування

Щоб почуватись більш здоровими, стрункими та гарними, потрібно тривалий час дотримуватись здорового харчування та регулярно займатись спортом. Дуже важливо, щоб вам подобалось те, що ви робите, інакше зривів не уникнути. Не обов’язково вести підрахунок калорій чи вуглеводів, якщо це вам не до вподоби, пише Жіночий світ.

Та навіть якщо вам подобається ваш новий спосіб життя, до нього важко звикнути одразу. Ось кілька порад, які допоможуть вам досягти гарної фізичної форми та зміцнити своє здоров’я:

Оберіть фізичну активність, яка вам сподобається. Танці, аеробіка, зумба, йога, пілатес тощо, підійде будь-що, від чого ви одержуєте задоволення. Тоді ви не відчуєте браку мотивації перед черговим тренуванням і уникнете спокуси його пропустити.

Визначте наперед частоту тренувань і намагайтесь її дотримуватись. Нехай це буде 5 тренувань на тиждень, тоді у вас буде час для відпочинку. Також віддавайте перевагу домашній їжі, фасовані продукти швидко зведуть ваші зусилля нанівець.

Щодня працюйте над формуванням невеликих, але корисних звичок, які змусять вас більше рухатись. Щоденні прогулянки, їзда на велосипеді, навіть вологе прибирання залишать вам менше часу для сидіння на місці.

Ставте немасштабні цілі. Статистика показує, що у 9 випадках з 10 спроба скинути одразу значну кількість кілограмів закінчується провалом. Нехай ваші цілі будуть невеликими, приміром влізти у джинси, які ви носили 2-3 роки тому. Це вас вмотивує і дозволить побачити прогрес.

У довгостроковій перспективі вам слід намагатися не концентруватися на своєму схудненні. Тому що найбільші зміни відбуваються тоді, коли ти їх навіть не чекаєш!

Постарайтесь худнути разом з другом/родичем/партнером. Ви зможете підтримувати та підбадьорювати одне одного на шляху до цілі, що вже дає значну мотивацію. Також це гарний спосіб зробити процес схуднення більш веселим та цікавим.

Поділись


Новини партнерів