Фахівці розповіли, коли потрібно пити чай та каву, щоб не нашкодити здоров’ю

Всі ми любимо випити зранку чашку кави або чаю. Навіть якщо медики та дієтологи просять утриматись від їх споживання, їх любителі не можуть собі відмовити в ранковій порції улюбленого напою, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Дієтолог Ружута Дівекар каже, що вживання чаю або кави вранці натщесерце може викликати підвищену кислотність шлунка. У той же час, фітнес-тренер Кейла Ісінес каже, що вживання цих напоїв до сніданку пригнічує апетит, що також може нашкодити.

Нещодавно Ісінес назвала найліпший час для вживання кави. За її словами, не треба пити каву одразу після прокидання, дайте тілу пробудитись природним шляхом. Більшість людей п’ють каву та чай, щойно встануть з ліжка, бо вони миттєво піднімають рівень енергії. Також вони допомагають випорожнити кишечник. Та якщо це увійшло у звичку, ви отримаєте значно більше шкоди, ніж користі.

Коли ви вживаєте каву до того, як встигли щось з’їсти, це дає вам тільки миттєвий сплеск енергії, а і приглушає ваш апетит. Тоді ви можете відмовитись від сніданку. Але через деякий час, коли ефект від вживання кави зникне, ви відчуєте падіння рівня енергії, адже у вашому організмі немає необхідного палива.

Щоб компенсувати цю нестачу енергії, люди або п’ють чергову чашку кави, або їдять солодощі, що створює порочне коло. Тому не варто намагатись пробудитись за допомогою кави.

Пані Дівекар рекомендує починати свій день із замочених родзинок, або зі жменьки горіхів та насіння, і тільки потім пити чай або каву.

Пані Ісінес рдить перед вживанням кави з’їсти поживний та ситний сніданок. Якщо ж ви все-таки відчуваєте, що не можете прокинутись без чашки кави, з’їжте разом з нею щось невеличке – порцію мюслів чи шматочок тосту можуть підійти.

Поділись


Новини партнерів