Названо святковий напій, який сприяє довголіттю

Зимові свята – це не найбільш сприятлива для здоров’я пора, про що свідчать постійне похмілля та січнева детоксикація. Однак, в помірних кількостях один традиційний святковий напій може принести вашому здоров’ю численні переваги. Глінтвейн – це теплий пряний напій з вина, який включає багато інгредієнтів, що сприяють довголіттю, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Глінтвейн, як правило, готують, розігріваючи червоне вино, разом зі спеціями, такими як кориця та мускатний горіх. Ці дві популярні спеції сприяють зменшенню ризику розвитку хвороб серця, основної причини смерті людей у всьому світі.

Візьмемо головний інгредієнт глінтвейну – червоне вино. Дослідження показують, що невелика кількість червоного вина приносить більше користі для здоров’я, ніж будь-який інший алкогольний напій.

Факти свідчать, що існує J-подібна крива, яка лежить в основі взаємозв’язку між споживанням вина та ризиком серцевих захворювань. Люди, які випивають приблизно 150 мл червоного вина на день, схоже, мають приблизно на 32% нижчий ризик виникнення хвороб серця, ніж ті, хто не п’є зовсім.

Однак, збільшення споживання вина корелює з підвищенням ризику серцевих захворювань.

Відповідно до даних досліджень, вживання невеликої кількості червоного вина може зменшити ризик серцевих захворювань, підвищуючи рівень “хорошого” холестерину ЛПВЩ у крові.

Також є інформація, що вживання одного-трьох келихів червоного вина на день, три-чотири рази на тиждень, може зменшити ризик інсульту у чоловіків середнього віку.

Кориця ж сприяє зниженню загального рівня холестерину та рівня “поганого” холестерину, в той час як рівень “хорошого” холестерину залишається незмінним.

Мускатний горіх має подібні властивості, а у великій кількості він навіть здатен знизити рівень цукру в крові та покращити функцію підшлункової залози. Однак, цей ефект вивчався лише на тваринах та на великих дозах екстракту мускатного горіха.

Поділись


Новини партнерів