Названо корисний зимовий напій, що допомагає жити довше

Про вплив харчування на тривалість життя людини зараз говорять багато, та мало хто замислюється, як на наше довголіття можуть вплинути напої. З настанням зимового сезону цьому питанню слід приділити особливу увагу, адже певні напої, що можуть додати вам кілька років життя, також зігрівають вас у холодну погоду, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Золоте молоко – це традиційний індійський напій, що завойовує популярність у західній культурі. Цей яскраво-жовтий напій традиційно виготовляється шляхом підігріву коров’ячого або рослинного молока з куркумою та іншими спеціями, такими як кориця та імбир.

Таким популярним його зробили численні корисні властивості, включаючи збільшення тривалості життя. Часто молоко з куркумою вживають як альтернативний засіб для зміцнення імунітету та профілактики інфекцій.

Куркумін, що міститься в куркумі, має потужні антиоксидантні властивості. Дослідження регулярно підтверджують, що раціон, багатий на антиоксиданти, допомагає знизити ризик розвитку інфекцій та хронічних захворювань.

Дослідження, опубліковане в American Journal of Geriatric Psychiatry, показало, що куркумін може допомогти захистити мозок. Дослідження тривало 18 місяців. У ньому взяли участь дві групи учасників – одна приймала 90 міліграм куркуміну двічі на день, тоді як інша група приймала плацебо. Наприкінці дослідження у  групі, що споживала куркумін, спостерігалось покращення пам’яті на 28%, тоді як у групі плацебо покращення пам’яті помітно не було.

У дослідженні, опублікованому на сайті Національної медичної бібліотеки США, Національного інституту охорони здоров’я, вивчався вплив куркуміноїдів на ризик інфаркту міокарда.

У ньому розглядали дані людей, перенесли операцію на серці. Протягом кількох днів до та після операції вони приймали або декілька грамів куркуміну, або плацебо. Було встановлено, що ті, хто вживав куркумін, мали на 65% менший ризик серцевого нападу під час перебування в лікарні.

Більше того, куркумін може покращити функцію оболонок судин, відому як ендотеліальна функція. Правильна робота ендотелію важлива для здоров’я серця.

Поділись


Новини партнерів