Вчені розказали, що станеться, якщо щодня їсти червоне м’ясо

Ми знаємо, що здоров’я серця має величезне значення. Серце – це один із життєво важливих органів, який забезпечує надходження крові до різних частин тіла. Якщо воно не працює належним чином, людина не може залишатись здоровою, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Науковці визначили певні типи дієт, які сприяють зміцненню здоров’я серця, як веганська чи середземноморська. В той же час, споживання деяких продуктів, наприклад червоного м’яса, асоціюється зі шкодою для серця.

Доповідь, опублікована в  British Medical Journal, показала, що заміна червоного м’яса на високоякісні продукти рослинного походження знижує ризик розвитку хвороб серця на 20%. Також науковці визначили, що щоденне споживання однієї порції червоного м’яса збільшує ризик ішемічної хвороби серця на 12%.

Попередні дослідження демонстрували суперечливі результати і часто не дозволяли порівняти червоне м’ясо з продуктами, які б мали подібний вміст білка та енергії. Тому науковці порівняли загальну загальну кількість обробленого та необробленого червоного м’яса. Вони також розглядали наслідки заміни червоного м’яса на інші джерела білка.

Дослідження було засноване на опитуванні приблизно 50 000 чоловіків. Воно показало, що одна порція на день кожного різновиду червоного м’яса пов’язана з таким збільшенням ризику хвороб серця:

  • Необроблене червоне м’ясо – 11%
  • Оброблене червоне м’ясо – 15%
  • Споживання червоного м’яса загалом – 12%

Заміна червоного м’яса на продукти з цільних злаків та молочні продукти, як сир, йогурт та молоко, корелювали зі зниженням ризику розвитку ішемічної хвороби серця. Особливо сильно цей взаємозв’язок був помітний у молодих чоловіків, у яких ризик ІХШ скоротився на 20%.

Поділись


Новини партнерів