Чому варто спробувати масаж з олією гірчиці цієї зими

Олія гірчиці – це важливий інгредієнт у багатьох кухнях світу. Однак, її можна використовувати не лише для приготування їжі. Наприклад, її можна застосовувати для масажу тіла. І хоча ви можете робити масаж протягом всього року, особливо корисний він саме в зимовий сезон, пише Жіночий світ з посилання на News 18.

Масаж сприяє посиленню кровообігу, але якщо робити його з правильними оліями, він може принести багато користі для вашого тіла. В Азії масаж з гірчичною олією часто роблять немовлятам, аби зміцнити їхні кістки та м’язи. Але дорослі також можуть відчути позитивні ефекти від її використання.

Ось кілька переваг, які ви можете отримати від масажу тіла з гірчичною олією, особливо взимку:

Поліпшення кровообігу. Як і інші різновиди масажу, масаж з гірчичною олією сприяє посиленню кровообігу. Це дозволяє зменшити біль у суглобах та м’язах, який в зимовий сезон часто загострюється.

Зігріваючий ефект. Масаж з олією гірчиці дозволяє не тільки зігріти тіло, а і зберегти тепло на довго. Якщо ви часто мерзнете, спробуйте регулярно робити розігріваючий масаж з оліями.

Очищення дихальних шляхів. Зима – це сезон застуд та кашлю. Та за допомогою масажу їх симптоми можна полегшити. Олія гірчиці допомагає розблокувати дихальні шляхи та зменшити м’язовий біль. Також вона має протизапальні і антиоксидантні властивості.

Захист від інфекцій. Олія гірчиці має також протимікробні властивості, тому допомагає зменшити ризик багатьох інфекцій. Гірчицю додають до домашніх солінь саме тому, що вона запобігає розмноженню грибків та бактерій.

Догляд за шкірою. Гірчична олія може виконувати функції сонцезахисного крему, оскільки виступає бар’єром між УФ-променями та вашою шкірою. Те, що надворі зима, ще не означає, що захист від сонця вам не потрібен. Також олія гірчиці зволожує і очищує шкіру, зберігаючи її еластичність протягом зими.

Поділись


Новини партнерів