Дієтолог назвала 8 причин перейти на арахісову олію

Чи знаєте ви, що арахісова олія – це одна з найкорисніших олій у світі? Річ у тім, що більшість олій при нагріванні виділяють транс жири, тоді як з арахісовою олією цього не трапляється, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Окрім того, що на арахісовій олії безпечно готувати їжу, вона має ще цілий ряд інших переваг. Дієтолог Ашіма Найяр з лікарні Парас, Панчкула, розповіла про 8 ключових переваг арахісової олії для здоров’я:

Вона допомагає схуднути. Багато з нас намагаються скинути зайву вагу всіма можливими способами, але зазнають невдачі через повільний метаболізм. Виявляється, споживання арахісової олії може допомогти вам активізувати ваш метаболізм і сприяє зниженню ваги.

Дослідження, проведене Гарвардською школою охорони здоров’я  і опубліковане в American Journal of Clinical Nutrition, показало, що ті,  хто вживав арахіс або арахісову олію, мали в два рази більше шансів подолати метаболічний синдром, ніж ті, хто уникав арахісу.

Вона підвищує чутливість до дії інсуліну. Для хворих на цукровий діабет арахісова олія є безпечним варіантом, оскільки вона містить багато ненасичених жирів. Вони допомагають підвищити чутливість організму до інсуліну та тримати рівень глюкози в крові під контролем.

Вона сприяє росту волосся. Навіщо піддавати шкіру голови дії синтетичних речовин з магазинних продуктів, якщо арахісова олія легко забезпечить їй необхідне живлення? Річ у тім, що в ній міститься вітамін Е, який зміцнює волосяні цибулини, зменшує ефект від пошкодження волосся та запобігає появі лупи.

Вона має антивіковий ефект. Вітамін Е також має антивікові властивості. Тому арахісова олія допомагає зменшити видимі ознаки старіння, як пігментні плями, заломи, дрібні зморшки та нерівності.

Вона допомагає у боротьбі з запаленням. Артрит – це захворювання, що виникає внаслідок запалення суглобів. Він може бути надзвичайно болісним, особливо в зимові місяці. Арахісова олія допомагає полегшити цей біль, а також зменшити саме запалення, яке його викликає.

Вона допомагає знизити ризик раку. Арахісова олія містить величезну кількість антиоксидантів, тому  вона є чудовим доповненням до вашого раціону для профілактики різних форм раку.

Вона зміцнює здоров’я серця. Ця олія містить “хороший” холестерин ЛПВЩ, який допомагає вивести з організму “поганий” холестерин. Останній може блокувати артерії та перешкоджати кровотоку, що збільшує ризик серцевого нападу та інсульту.

Вона допомагає очистити шкіру. Якщо вас турбують прищі, арахісова олія може вас врятувати. Вона допомагає зменшити запалення, яке і призводить до появи прищів, а її антибактеріальні властивості мінімізують імовірність розвитку бактеріальних шкірних інфекцій.

Поділись


Новини партнерів