Чому варто включити в свій раціон фісташки

Горіхи – це невід’ємна частина будь-якої дієти для схуднення. Немає нічого кращого за жменю горіхів, коли ви хочете позбутись відчуття голоду в середині дня. Це здорова та хрустка закуска, яка дасть вам відчуття ситості і допоможе уникнути переїдання в подальшому. Існує багато корисних для здоров’я різновидів горіхів, однак з них виділяються фісташки, які часто ігноруються і недооцінюються, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Фісташки не тільки поживні, а і допомагають у зниженні ваги. Вони мають відносно низьку калорійність і надзвичайно високий вміст білка та клітковини. Тому вони чудового приборкують апетит.

12-тижневе дослідження показало, Що ІМТ добровольців, які їли 53 грами фісташок на день між основними прийомами їжі, зменшився вдвічі порівняно з тими, хто їв 56 грамів кренделів на день.

Інше дослідження, в якому взяли участь люди з ожирінням, показало, що ті, хто отримує 20% калорій з фісташок, змогли втратити на 1,5 см більше від талії, ніж ті, хто фісташок не їв.

Фісташки містять корисні жири і є потужним джерелом білка, клітковини та антиоксидантів. Вони містять велику кількість вітаміну В6, який є важливою поживною речовиною, необхідною для регуляції рівня цукру в крові та утворення гемоглобіну. Завдяки вмісту мононенасичених жирних кислот у фісташках, вони сприяють зниженню рівня холестерину в крові та зменшенню запалення в організмі.

Хоча всі горіхи корисні для здоров’я, фісташки виділяються серед них найнижчою калорійністю. Тобто ви можете їсти їх більше, ніж інших горіхів, не турбуючись про те, що це позначиться на вашій талії. Одна фісташка містить приблизно 3 калорії, тоді як один горіх мигдалю містить приблизно 10 калорій.

У фісташках також багато лютеїну, мінералів та вітамінів групи В. Після мигдалю ці зелені горіхи містять найбільшу кількість білка.

Якщо ви стежите за своєю вагою, краще обирати фісташки без солі. Вони чудово підійдуть вам в якості перекусу між обідом та вечерею.

Поділись


Новини партнерів