Як приготувати вівсяну маску для жирної шкіри

Настала зима, але це не означає, що вашій жирній шкірі потрібно менше догляду. Взимку шкіра частіше страждає від сухості, однак вона може спричинити ті ж проблеми, що і надмірна жирність влітку. Насправді, вам потрібно буде приділяти їй навіть більше уваги, щоб забезпечити їй належне живлення, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Шкіру потрібно не тільки регулярно очищувати і зволожувати кремом, а і використовувати скраби та маски для видалення мертвих клітин шкіри та насичення її вологою.

Ви можете використовувати магазинні маски, та вони часто бувають дорогими, а натуральність їхніх інгредієнтів залишається під сумнівом. Натомість ви можете приготувати маски у себе вдома. Вони будуть повністю натуральними і потребуватимуть мінімальних затрат.

Якщо у вас жирна шкіра, вам точно слід спробувати цієї зими маску з йогурту та вівсянки. Для її приготування вам знадобиться 1 ст.л. вівсяних пластівців, 1 ст.л. йогурту, трохи меду і, за бажанням, мелений мигдаль.

Змішайте йогурт з вівсянкою. Коли суміш стане однорідною, додайте до неї кілька крапель меду. Потім можна додати мигдаль.

Нанесіть цю маску на обличчя та залиште приблизно на 15 хвилин. Після цього вмийтесь теплою водою і насухо витріть обличчя.

Вівсяні пластівці – це популярний інгредієнт домашньої косметики, адже вони здатні очистити шкіру, видалити її відмерлі клітини та зволожити її. Це чудовий та доступний засіб, який може зробити вашу шкіру м’якою, здоровою та сяючою.

В свою чергу йогурт має відбілюючий ефект, а завдяки цинку він сприяє зменшенню пігментних плям та рубців.

Мед живить шкіру та допомагає боротись із бактеріями, а мигдаль забезпечує її вітаміном Е.

Поділись


Новини партнерів