Скільки чаю потрібно пити, щоб подовжити життя

Відомо, що зелений чай, чорний чай, чай улун та інші види чаю сприяють підтримці здорового мікробіому кишечника. Вони допомагають уникнути дисбактеріозу, який призводить до того, що шкідливі бактерії в кишечнику починають переважати, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Дисбактеріоз може збільшувати ризик захворювань, які несуть загрозу життю людини, зокрема раку, діабету 2 типу та ожиріння.

Секрет криється у поліфенолах – рослинних сполуках, які містяться у чаї. Поліфеноли збалансовують мікробіом кишечника і сприяють збільшенню кількості корисних бактерій.

Дослідження показують також, що регулярне вживання чаю допомагає захистити організм від  серцево-судинних захворювань, зниження когнітивних функцій та запальних захворювань.

Таким чином, вживання чаю пов’язане з меншим ризиком розвитку деменції, ожиріння, раку, діабету та серцевих захворювань.

Одне десятиденне дослідження показало, що при вживанні 4-5 чашок зеленого чаю на добу в кишечнику значно збільшилась популяція Bifiobacterium, корисного різновиду кишкових бактерій.

Крім того, виявилось, що поліфеноли, які містяться у чаї, сприяють зниженню кількості фірмікутів та розмноженню бактеріодетів. Це могло б бути корисним для контролю накопичення жиру. Відомо, що вживання зеленого чаю пов’язане зі зниженням ризику ожиріння.

Дієтолог Керрі Ракстон наголосила, що чай здатен вплинути на склад мікробіому кишечника вже за 1-2 дні, вам не потрібно чекати довгі місяці, щоб відчути позитивний ефект. Також чай не вимагає значних змін у раціоні, ви легко можете вживати 4-5 чашок чаю на добу.

До того ж, чай чинить протимікробну дію на верхні відділи шлунково-кишкового тракту, а саме на рот, стравохід та шлунок. Це допомагає запобігти руйнуванню зубів та появі неприємного запаху з рота.

Поділись


Новини партнерів