Що станеться, якщо з’їсти цвіль

Цвілеві гриби – це мікроскопічні гриби, які живуть на рослинах та тваринних продуктах. Вони виникають з крихітних спор, які літають у повітрі. Коли якась їх частина потрапляє у вологе середовище, виникає цвіль, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Існують тисячі різноманітних видів цвілі. Цвіль, яка росте на лимонах, схожа на сіро-зелений порошок, а та, яка з’являється на полуниці – на сірувато-білий пух. Інколи ми можемо навіть не помітити, що з’їли продукт із цвіллю. Та які це може викликати наслідки?

Відповідь на питання, яке всіх хвилює найбільше – ні, ви не помрете від поїдання цвілі. Вона перетравиться, як і будь-яка інша їжа. Якщо ваш імунітет в порядку, найбільше, що ви відчуєте – це нудота або блювота через неприємний смак запліснявілих продуктів.

Але якщо у вас алергія на цвіль, вона може викликати неприємні симптоми, як подразнення очей, носа та горла. Крім того, хоча звичайна цвіль, що з’являється на хлібі, не надто шкідлива, є кілька небезпечних різновидів цвілі, що можуть завдати серйозної шкоди вашому організму і спричинити харчові отруєння.

Хоча може здаватись, що запліснявілі шматочки їжі можна просто відрізати, аби не викидати продукти і не витрачати гроші дарма, все ж не варто цього робити. Цвіль проникає глибоко в продукти і залишається на них навіть тоді, коли її не видно. Якщо на продукті з’явилась цвіль, краще просто викинути його.

Щоб запобігти появі цвілі, варто зберігати їжу в холодильнику, надійно закривши її в контейнері чи обгорнувши харчовою плівкою. Їжу, яка швидко псується, варто з’їдати одразу. Варто також купувати продукти не більше, ніж на кілька днів, щоб вона не залежувалась.

Поділись


Новини партнерів