Чи справді грейпфрути допомагають спалювати жир?

Багато людей шукають способи прискорити втрату вісцерального жиру, бажано, щоб їх було легко ввести у свій звичний розпорядок дня. Наприклад, часто можна зустріти рекомендацію пити грейпфрутовий сік. Загалом грейпфрути здобули гарну репутацію серед тих, хто намагається контролювати свою вагу, вони навіть складають основу  однієї з модних дієт для схуднення, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Існує достатньо доказів, що вживання грейпфрутів допомагає підтримувати здорову вагу тіла. Одне дослідження, опубліковане в 2014 році у журналі Food and Nutrition Research, показало, що люди, які їли більше грейпфрутів (включаючи вживання грейпфрутового соку), мали меншу вагу, ніж ті, хто їх не вживав, а також у них був менший об’єм талії і вищий рівень “хорошого” холестерину ЛПВЩ.

Також учасники, які вживали грейпфрути  отримували більше необхідних поживних речовин, включаючи клітковину, яка може сприяти зниженню ваги.

Грейпфрутовий сік містить багато вітаміну С, який відіграє важливу роль у функціонуванні ферментів у клітинах, а низький рівень вітаміну С може ускладнити окислення жиру під час фізичних вправ, як показало дослідження, опубліковане у 2006 році в Nutrition and Metabolism.

Вживання грейпфрутового соку також може допомогти контролювати вагу, якщо ви збільшите загальне споживання свіжих соків. П’ятирічне дослідження, опубліковане в Journal of the American College of Nutrition в 2010 році, показало, що люди, які п’ють 100-відсотковий фруктовий сік, як правило стрункіші, рідше страждають на ожиріння і мають менше запасів вісцерального жиру в організмі.

Здавалося б, грейпфрути справді допомагають спалювати жир, але доктор Кетлін Зелман зауважила: “Грейпфрут може бути частиною здорової дієти і допомогти схуднути, тому що він поживний, а не через якісь таємничі властивості, що допомагають йому спалювати жир. Якщо ви любите грейпфрути, скористайтесь їхніми перевагами і з’їжте порцію цього суперкорисного фрукта перед основною стравою. Половина грейпфрута або склянка грейпфрутового соку перед їжею можуть допомогти вам зменшити голод, тому ви вживатимете менше калорій під час їжі, що приведе до схуднення”.

“Теплу грейпфрутову або лимонну воду корисно пити перед сніданком, щоб допомогти очистити кишечник та запустити лімфатичну систему”, – сказав дієтолог Рік Хей. “Також вони допомагають втамувати спрагу, яку часто плутають з голодом, що призводить до переїдання протягом дня”.

Тому грейпфрут – це поживний та смачний продукт, який справді допомагає схуднути, бо містить багато корисних речовин і мало калорій. Але те, що він спалює жир в організмі – це міф, він не здатен компенсувати ефект від нездорової дієти чи переїдання. Єдиний спосіб схуднути і закріпити результат – це збалансовано харчуватись і вести активний спосіб життя.

Поділись


Новини партнерів