4 причини почати вживати шафран

Зима вже на порозі, а разом з нею і сезонні інфекції. В цей час наше здоров’я потребує особливої уваги. На щастя, існує безліч домашніх засобів, які можуть допомогти нашому організму протистояти хворобам. Одним з таких засобів є шафран, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Шафран є однією з найдорожчих спецій у світі. Крім того, що він здатен надати стравам особливого кольору, смаку та аромату, він має ще цілий ряд переваг для здоров’я:

Шафран полегшує симптоми депресії. Ми живемо в постійному стресі, тож дуже важливо турбуватись про своє психічне здоров’я. Традиційно вважається, що шафран позитивно впливає на емоційний стан людини. Дослідження, опубліковане в Journal of Ethnopharmacology, показало, що шафран ефективний при лікуванні депресії легкої та середньої тяжкості. Інший огляд, опублікований в журналі Journal of Integrative Medicine, також підтвердив ефективність шафрану для полегшення симптомів депресії.

Шафран посилює імунітет. Шафран багатий на каротиноїди, які сприяють зміцненню імунітету. Дослідження, проведене на здорових чоловіках, показало, що шафран має імуномодулюючу дію, не викликаючи при цьому побічних ефектів.

Шафран допомагає боротись із сезонними інфекціями. Взимку ми всі хворіємо частіше. Кашель, лихоманка, біль у горлі – все це симптоми сезонних вірусних інфекцій. Шафран багатий на антиоксиданти, які борються з пошкодженням клітин вільними радикалами, зменшуючи ризик підхопити застуду чи грип.

Шафран зміцнює здоров’я серця. Шафран багатий на калій, тож його регулярне вживання допомагає знизити артеріальний тиск, розширюючи судини. Це зменшує ризик закупорення судин та розвитку захворювань серця. Деякі дослідження також показали, що шафран сприяє зниженню рівня холестерину ЛПНЩ, який відкладається на стінках судин, збільшуючи ризик інфаркту.

Поділись


Новини партнерів