Названо ще один природний засіб проти високого артеріального тиску

Високий кров’яний тиск не має помітних симптомів, що робить його особливо небезпечним. Адже людина може здаватись цілком здоровою ззовні, тоді як її життю насправді загрожує небезпека, пише Жіночий світ з посилання на Express.

Високий кров’яний тиск збільшує навантаження на серце та судини, що позначається на ефективності їх роботи. Судини стають жорсткішими, пропускають менше крові, що призводить до того, що серцю не вистачає кисню та поживних речовин. Це може стати причиною серцевого нападу.

Щоб цього уникнути, потрібно знизити артеріальний тиск та розслабити потовщені судини. Цьому можуть сприяти деякі продукти харчування.

Наприклад, ягоди глоду. Традиційно глід використовувався у китайській медицині для зниження тиску та зміцнення здоров’я серця. Декілька досліджень, що проводились на тваринах, підтвердили, що глід може розширювати судини, що в свою чергу призводить до зниження показників артеріального тиску.

Ще одне 10-тижневе дослідження, в якому взяли участь 36 людей, артеріальний тиск яких був трохи вищий за норму, показало, що хоча щоденне вживання 500 мг екстракту глоду не викликало значного зниження артеріального тиску, діастолічний артеріальний тиск поступово почав знижуватись.

Саме показник діастолічного артеріального тиску визначає імовірність серцевого нападу, тому він має велике значення.

16-тижневе дослідження, в якому взяли участь 79 людей з діабетом та підвищеним тиском, показало, що споживання 1200 мг екстракту глоду значно краще вплинуло на показники артеріального тиску, ніж плацебо.

Втім, подібне дослідження, в якому взяла участь 21 людина, не показало різниці між екстрактом глоду та плацебо.

Поділись


Новини партнерів