Яким має бути ідеальний сніданок

Багато хто снідає парою бутербродів чи булочкою, запиваючи їх чашкою солодкого чаю або кави. Безумовно, це смачно. Але якщо ви хочете схуднути, сніданок з великою кількістю простих вуглеводів цьому аж ніяк не сприятиме, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

То яким же має бути ідеальний сніданок для схуднення? Перш за все, він має містити складні вуглеводи, білки, клітковину та здорові жири. Якщо ви кожного дня стежитимете за балансом цих поживних речовин у своїй тарілці, це гарантовано допоможе вам досягти своєї мети і позбутись зайвих кілограмів.

Пропускати сніданок не можна в жодному разі, особливо, якщо ви ведете боротьбу із зайвою вагою. Якщо ви пробуєте зменшити споживання калорій, не снідаючи, зазвичай трапляється навпаки. Коли ви сядете обідати, сильно збільшується ризик переїдання, а також ви, швидше за все, оберете для перекусу менш поживні та більш калорійні закуски.

Здоровий, ситний і поживний сніданок дасть вам довге відчуття ситості та утримає вас від зайвих перекусів. Дослідження показують, що люди, які не пропускають сніданок, худнуть краще, ніж люди, які забувають поснідати. Також ситний сніданок робить нас більш витривалими, а наші тренування – ефективнішими.

Ось поживні речовини, які має містити правильний сніданок:

Складні вуглеводи. Складні вуглеводи – це вуглеводи, з яких не видаляли крохмаль та природні волокна. Цей тип вуглеводів має довші ланцюги молекул цукру, тому вимагає більше часу на перетравлювання, краще забезпечує нас енергією та дає тривале відчуття ситості. Джерелами складних вуглеводів є бобові, фрукти та овочі.

Корисні жири. Жири мають погану репутацію, коли мова йде про схуднення, але вони повинні бути частиною вашого раціону. Єдина умова – це мають бути здорові, ненасичені жири. Вони допомагають знизити рівень “поганого” холестерину і роблять страви ситними, оскільки довго перетравлюються. Ви можете отримати корисні жири з авокадо, горіхів, насіння та деяких рослинних олій.

Білок. Білок – це поживна речовина, яка забезпечує нас будівельним матеріалом для формування м’язів та кісток. Також це макроелемент, який напрочуд легко додати до сніданку. Він міститься у м’ясі, яйцях, молоці, горіхах, бобових, сирі, тощо.

Клітковина. Якщо ви включите у свій сніданок всі три поживні речовини, перераховані вище, то котрийсь із продуктів вже міститиме клітковину. Якщо ж ви хочете збільшити її споживання, додайте до свого сніданку фрукти, обсмажені овочі чи ягоди.

Поділись


Новини партнерів