5 корисних властивостей оливкової олії

Оливкова олія, яка є однією з обов’язкових частин середземноморської дієти, вважається однією з найкорисніших у світі різновидів олій. Вона морже бути різних ступенів очищення та мати найрізноманітніші смаки – від злегка пряного до фруктового. Це робить її надзвичайно універсальною та дозволяє включати її до великої кількості різноманітних страв, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Оливкова олія містить антиоксиданти та мононенасичені жирні кислоти, а також ще цілий ряд корисних для здоров’я поживних речовин. Оливкова олія бореться зі шкідливим впливом вільних радикалів, покращує функції внутрішніх органів та сприяє здоров’ю серця.

Вільні радикали утворюються в процесі життєдіяльності людини і нейтралізуються природними антиоксидантами. Однак, через стрес, старіння, та інші фактори вільні радикали починають накопичуватись в організмі та поступово впливають на функції внутрішніх органів.

Ось 5 корисних властивостей оливкової олії, про які ви маєте знати:

Вона покращує здоров’я серця. Дослідження показують, що оливкова олія дуже корисна для серця. Вона зменшує запалення, підвищує рівень “хорошого” холестерину ЛПВЩ та знижує рівень “поганого” ЛПНЩ. Оливкова олія також ефективно знижує артеріальний тиск і навіть допомагає зменшити потребу пацієнта в ліках від гіпертонії (вона не може їх замінити, препарати потрібно приймати в тих дозах, які вам призначив лікар).

Вона покращує здоров’я мозку. Регулярне вживання оливкової олії виявилось корисним для поліпшення роботи мозку та когнітивних функцій, тобто здатності пізнавати нове і запам’ятовувати інформацію. Оливкова олія також допомагає зменшити утворення білків у мозку, які пов’язують з хворобою Альцгеймера.

Вона допомагає регулювати рівень глюкози в крові. Середземноморську дієту пов’язують зі зниженням ризику розвитку діабету. Експерти кажуть, що оливкова олія допомагає організму засвоювати зайвий цукор з крові та сприяє зниженню його рівня. Крім того, протизапальні властивості оливкової олії можуть допомогти полегшити інші симптоми діабету.

Вона зміцнює здоров’я шкіри. Оливкова олія містить вітаміни А, Е, D і К, а також кілька антиоксидантів. Це робить її суперкорисною для шкіри. Оливкова олія живить та зволожує шкіру, бореться з ознаками передчасного старіння, включаючи дрібні заломи, перші зморшки, пігментні плями. Все це робить шкіру більш молодою та сяючою.

Вона корисна для травної системи. Вживання однієї столової ложки оливкової олії щоранку сприяє зволоженню кишечника та полегшенню виведення відходів з організму. Дослідження показують, що олія має протимікробні властивості та ефективно бореться проти бактерії Helicobacter pylori, яка може викликати виразку шлунка. Також рекомендується регулярно вживати оливкову олію, щоб зменшити ризик раку шлунка.

Поділись


Новини партнерів