Чому не варто ігнорувати нежить

Більшість людей навіть не підозрюють про те, що у них алергія. Такі симптоми, як постійне чхання, нежить, сльозотеча, свербіж у носі або горлі, є ознаками алергії, але часто їх ігнорують. Алергію може викликати безліч речей – пил, пилок, фарба, вологість, шерсть домашніх тварин та навіть ваші улюблені парфуми, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Алергія може розвинутись у будь-кого. Насправді в більшості людей хоч раз у житті була алергічна реакція на той чи інший збудник. Алергія – це реакція імунної системи на збудник, який вона визначила, як шкідливий.

Як правило, алергічна реакція з’являється протягом декількох хвилин після впливу збудника. Однак, в деяких випадках симптоми поступово з’являються протягом кількох годин.

Ось 6 основних симптомів, які в більшості випадків свідчать про алергію:

Нежить. Це одна з найпоширеніших ознак алергії. І щоразу при зміні сезонів вона стає більш помітною. Причиною є збільшення кількості пилку та спорів у повітрі навесні, та пилу восени. Нежить при алергії відома під назвою алергічний риніт. Його можуть також викликати різкі запахи пального, миючих засобів чи спирту.

Безперервне чхання. Люди, що страждають на алергію, дуже часто чхають. Річ у тім, що алергени подразнюють слизову оболонку  носа, а чхання – це спроба нашого організму виштовхнути їх назовні.

Свербіж у горлі. Ніс та горло пов’язані між собою, тому коли алерген подразнює ваш ніс, у горлі також можуть з’явитись неприємні відчуття. Алергія може викликати біль у горла та спричинити труднощі з ковтанням.

Свербіння очей та сльозотеча. Респіраторна алергія також може спричинити подразнення очей. В основному це відбувається через нежить, приблизно так само, як при застуді. На щастя, цей симптом не сильно впливає на повсякденне життя, очні краплі допомагають його усунути. Однак, якщо вони не допомагають, краще відвідати лікаря.

Тиск у грудях. Багато алергіків стикаються з цим симптомом. Річ у тім, що алергічні реакції можуть спричинити застійні явища в легенях, через що виникає відчуття нестачі простору та тиску у грудях.

Головний біль. Майже в кожного є знайомий, у якого сильні запахи викликають головний біль. Швидше за все, він також є алергіком. Подразнення та чхання, викликані певними видами алергенів, можуть спричиняти і головний біль.

Це найпоширеніші прояви алергічних реакцій, з якими час від часу стикаються всі. Якщо ці симптоми не зникають, зверніться до лікаря, він призначить вам відповідне лікування.

Поділись


Новини партнерів