Фахівець назвав 4 групи продуктів, які сприяють зниженню рівня холестерину

Коли говорять про високий рівень холестерину, мають на увазі надлишок воскоподібної жирної речовини у крові. Він може бути спричинений жирною їжею, нестачею фізичних вправ, курінням та вживанням алкоголю, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Інколи підвищений рівень холестерину спричинений генетичними факторами, та в більшості випадків ви можете його контролювати, якщо внесете зміни в раціон та залишатиметесь фізично активними.

Шеріл Літго з Benenden Health назвала 4 групи продуктів, які сприяють зниженню рівня холестерину у крові:

Розчинна клітковина. Це одна з найкращих речей, які ви можете додати у свій раціон при підвищеному рівні холестерину. Вона міститься в рослинній їжі і допомагає зменшити засвоєння холестерину організмом. Розчинна клітковина не всмоктується в кишечнику, тож вона зв’язує та виводить з організму надлишковий холестерин. Для того, щоб відчутно знизити рівні загального та “поганого” холестерину, достатньо 5-10 грамів клітковини на добу. Її джерелами є каші, цільні злаки, фрукти, овочі та бобові.

Соєвий білок. Соєвий білок чудово знижує рівень холестерину і його легко включити в раціон. Рослинні білки, які містяться в сої, допомагають організму регулювати рівень холестерину. Ви можете включити в своє щоденне меню соєві боби, соєве м’ясо, молоко або тофу. Включивши в раціон 15 грамів соєвого білка, ви зможете зменшити рівень холестерину в крові на 3-4%.

Рослинні стерини та станоли. Стерини та станоли містяться у рослинних продуктах харчування і поглинають “поганий” холестерин ЛПНЩ, знижуючи його рівень у крові. Для цього потрібно вживати 2 г цих речовин на добу в якості частини здорового раціону. Однак, з цими продуктами варто бути обережними дітям до 5 років та жінкам, які годують груддю.

Горіхи та насіння. Горіхи і насіння – це ідеальна закуска, яка допомагає усунути відчуття голоду, збільшити споживання поживних речовин та знизити рівень холестерину. За словами Літго, достатньо 30 г горіхів без солі та цукру на день. Вони містять ненасичені жири та розчинну клітковину, та допомагають знизити рівень холестерину на 7,5%.

Поділись


Новини партнерів