5 міфів про вакцини від коронавірусу

Збільшення кількості випадків коронавірусної інфекції у світі не лише викликає розгубленість і паніку, а і породжує величезну кількість міфів та дезінфромації. Поки вчені та медики наполегливо працюють над розробкою безпечної та ефективної вакцини для стримування поширення вірусу та лікування пацієнтів, про вакцину від COVID-19 також поширилось багато відвертої неправди, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось 5 міфів про вакцину від коронавірусу, з якими ви могли зіткнутись:

До кінця 2020 року вакцина буде доступна для всіх. Хоча науковці працюють не покладаючи рук для створення ефективної вакцини, малоймовірно, що до кінця року вона буде готова і доступна для всіх.

Вакцина проти COVID-19 не буде безпечною. Багато хто вважає, що нова вакцина не може бути безпечною для використання. Але правда полягає в тому, що поки вакцина не буде безпечною, її не випустять на ринок. Тому не потрібно сприяти поширенню таких шкідливих чуток.

Процес розробки вакцини пришвидшується. Звісно, процес розробки вакцини від нової хвороби зайняв менше часу, ніж звичайно, але не тому, що науковці поспішали і пропустили якість важливі етапи перевірки вакцини на безпечність та ефективність. Для того, щоб знайти спосіб зупинити поширення коронавірусу, свої зусилля об’єднали уряди, великі компанії та дослідницькі групи, що, звичайно, прискорило роботу над нею.

Вакцина може ослабити природний імунітет. Вакцина допомагає вашій імунній системі виявляти смертельні патогени та дозволяє їй боротися з ними. Це жодним чином не послаблює і не перевантажує імунну систему.

Вакцина покінчить з коронавірусом. Якщо ви вірите, що вакцина одразу припинить пандемію, то ви помиляєтесь. Поки тестування вакцини ще тривають, потрібно розуміти, що випуск вакцини на ринок, а тим паче масова вакцинація потребують певного часу. Крім того, висока імовірність того, що з часом ефективність вакцини знизиться через мутації вірусу.

Поділись


Новини партнерів