Алергія не впливає на тяжкість перебігу COVID-19

Нове дослідження, в якому взяли участь люди, госпіталізовані із COVID-19, показало, що алергія не збільшує ризик важкого протікання коронавірусної хвороби, пише Жіночий світ з посиланням на UPI.

Результати були представлені в Американському коледжі алергії, астми та імунології на віртуальній конференції, яка проходила у минулі вихідні.

Провідний автор дослідження Ділан Тімберлейк з медичного центру Університету штату Огайо, заявив, що його команда розглянула дані 275 пацієнтів, які потрапили до лікарні із позитивним тестом на COVID-19 і мали будь-який різновид алергії.

Науковці вивчали ці дані протягом двох місяців і виявили, що наявність або відсутність алергії ніяк не вплинула на тяжкість перебігу COVID-19.

Фактори, які дослідники використовували для визначення тяжкості захворювання, включали госпіталізацію у відділення інтенсивної терапії, тривалість перебування в ній, та потреба у штучній вентиляції легенів.

Всі учасники дослідження мали алергічний риніт, астму, екзему або харчову алергію. Науковці не помітили, щоб їхні показники суттєво відрізнялись від показників пацієнтів без алергій. Наприклад, 43% пацієнтів із алергією потрапили до реанімації, проти 45% пацієнтів, які не страждали на жоден різновид алергії. Додаткового кисню потребували 79% алергіків і 74% тих, у кого немає алергії. Про це сказав доктор Мітчелл Грейсон, керівник відділу алергії та імунології в загальнонаціональній дитячій лікарні в Коламбусі, штат Огайо.

В той же час, значно більше учасників з алергією страждали на хронічну обструктивну хворобу легень, яка є відомим фактором ризику важкого протікання COVID-19.

Дані, які представлені на засіданнях і конференціях, вважаються попередніми до моменту їх публікації у рецензованих наукових журналах.

Поділись


Новини партнерів