Розвінчано 4 міфи про харчування діабетикиів

Цукровий діабет – це захворювання, яке зараз поширюється надзвичайно стрімко. На 2019 рік у світі на діабет хворіло 463 мільйони дорослих людей. Раціон відіграє дуже важливу роль у лікуванні діабету, разом з прийомом ліків та фізичною активністю, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

У мережі, шукаючи поради щодо харчування для діабетиків, ви можете зіткнутись з величезною кількістю дезінформації. Часто люди плутаються у порадах, які суперечать одна одній. Тому сьогодні ми розкажемо вам про кілька популярних міфів, які стосуються харчування при діабеті.

Міф 1 – Діабет викликаний надлишковим споживанням цукру і солодощів. Вживання великої кількості не може стати безпосередньою причиною діабету. Дієта з великою кількістю калорій, цукру та жирів збільшує запаси вісцерального жиру і викликає ожиріння, що є фактором ризику діабету. З іншого боку, дослідження показують, що споживання деяких солодких напоїв, таких як соки, молочні коктейлі та газована вода, має певну кореляцію з виникненням діабету.

Міф 2 – Мед є здоровою альтернативою цукру для діабетиків. Мед є менш обробленою версією цукру, але все-таки це – прості цукри. Мед та цукор схожі за калорійністю і можуть швидко піднімати рівень глюкози в крові. Тому при діабеті рекомендується обмежити вживання меду, так само, як і рафінованого цукру.

Міф 3 – Людям з діабетом потрібно повністю уникати оброблених злаків. Злаки, такі як пшениця та рис – це багаті джерела вуглеводів. Вони мають високий глікемічний індекс, тож обмеження їх споживання допомагає контролювати рівень глюкози в крові. Однак, ви можете споживати рафіновані зерна, якщо обмежитесь лише одним їх різновидом за раз і знатимете міру.

Міф 4 – Десерти, до яких додали замінники цукру, можна їсти без жодних обмежень. Замінники цукру, такі як стевія та сахарин, схвалені Американським управлінням з питань харчових продуктів і медикаментів, і, як правило, вважаються безпечними для споживання в невеликих кількостях, приміром з кавою та чаєм. Але солодощі, які виготовляють з їх використанням, можуть можуть містити величезну кількість жирів та калорій. Хоч сахарози у них справді не буде, більш корисними вони не стануть.

Поділись


Новини партнерів