Вчені назвали продукти, які допомагають інгібувати коронавірус

Новий коронавірус все ще порушує звичний плин нашого життя, тож науковці всього світу постійно проводять різні дослідження, які мають допомогти у боротьбі з ним. Нове цікаве дослідження, яке проводили вчені з Інституту молекулярної вірусології Медичного центру Ульмського університету, Дрезденського технічного університету та CogniVerde GmbH, показало, що зелений чай, сік чорноплідної горобини та гранатовий сік можуть мати потенціал для пригнічення вірусу SARS-CoV-2, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Дослідження виявило, що ці соки та чай змогли запобігти поширенню інфекції в клітинах in vitro.

Для експерименту вчені змішували рослинні речовини з вірусами, включаючи вірус грипу А, аденовірус типу 5 та SARS-CoV-2, інкубували їх при кімнатній температурі та визначали їхню інфекційність.

Було встановлено, що сік чорноплідної горобини зменшує заразність деяких вірусів майже в 3000 разів. Тоді як гранатовий сік, зелений чай та сік бузини зменшили рівень заразності приблизно в 10 разів.

Також вчені протестували вірус свинячого грипу та його взаємодію з рослинними речовинами. Вони виявили, що всі чотири перевірені соки інактивують більше 99% вірусу менш, ніж за 5 хвилин.

Було відзначено, що сік чорноплідної горобини інактивує близько 97% вірусу SARS-CoV-2 за 5 хвилин. Тоді як гранатовий сік і зелений чай інактивують близько 80% вірусу. Сік бузини такого впливу на цей вірус не мав.

Таким чином, найкраще дію вірусу SARS-CoV-2 пригнічували сік чорноплідної горобини, гранатовий сік, а також зелений чай.

Автори дослідження припустили, що полоскання горла та рота цими напоями та їх вживання може стати простим методом профілактики коронавірусної інфекції, особливо для людей з групи  ризику.

Поділись


Новини партнерів