6 продуктів, яких варто уникати під час сніданку

Сніданок вважається найважливішим прийомом їжі за день. Продукти, які ви вживаєте зранку, впливають на нас як фізично, так і психічно. Після пробудження ми, як правило, почуваємось роздратованими, оскільки довгий час не їли. Щоб підняти настрій, сніданок повинен бути ситним та поживним. Неправильний вибір продуктів для сніданку може призвести до розладів травлення, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось список із 6 продуктів, які не варто їсти зранку:

Сирі овочі. Овочі обов’язково мають бути у вашому раціоні, але не на сніданок. Сирі овочі – це потужне джерело клітковини, яку вранці нашому організму важко перетравити. Вживання сирих овочів на сніданок може призвести до метеоризму, здуття та болю в животі.

Продукти, багаті на вітамін С. Цитрусові, помідори та болгарський перець відомі тим, що допомагають зміцнити імунітет та покращити здоров’я шкіри. Однак, разом з тим вони збільшують рівень кислотності шлунка. Якщо ви їстимете на сніданок апельсини чи солодкий перець, це може викликати подразнення стінок шлунка, печію та шлункові розлади.

Кава. Почати день чашкою кави – це нормально для більшості людей. але дехто може зіткнутись з неприємними ефектами від неї. Вживання кави натщесерце може збільшити вироблення шлункового соку, що з часом може призвести до гастриту.

Цукристі напої. Фруктові соки, а також дуже солодкі чай та кава – це нормальний початок дня для багатьох. Однак, всі вони – це справжня цукрова бомба, яка завдає удару по організму. Особливо страждає підшлункова залоза, яка після кількох годин відпочинку повинна швидко виробити велику кількість інсуліну, щоб знизити рівень глюкози в крові.

Банани. Банан – це ще один популярний продукт, якого варто уникати в ранковий час. Річ у тім, що банани містять велику кількість магнію і калію, що може призвести до дисбалансу цих двох мінералів у крові при вживанні натщесерце.

Йогурт. Йогурт – це їжа, яка сприяє здоров’ю кишечника та покращенню травлення, якщо вживати її в потрібний час. Молочнокислі бактерії, що містяться в йогурті, не матимуть сприятливого ефекту вранці, оскільки вони просто загинуть через надто високий рівень кислоти у шлунку. Краще смакувати йогурт та інші кисломолочні продукти на обід. Тоді вони принесуть вам значно більше користі.

Поділись


Новини партнерів