Фахівці назвали 5 фруктів, які варто вживати діабетикам

Вчені медичної школи університету Індіани, Мічиганського університету та Західного резервного університету Кейса встановили, що інсулін зазнав мутацій, які обмежують його здатність адаптуватися до ожиріння. Це робить все більше людей вразливими для діабету 2 типу. Діабет 2 типу є метаболічним порушенням, при якому організм не здатний реагувати на вироблений інсулін. Дослідження було опубліковане у Proceedings of the National Academy of Sciences, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Food.

“Біологічні процеси зазвичай розвиваються, щоб ставати надійнішими, і це в більшості випадків захищає нас від вроджених вад розвитку та захворювань”, – сказав Майкл Вайс, доктор медичних наук, заслужений професор Медичної школи Унівеститету Індіани та провідний автор дослідження. “Проте діабет, здається, є винятком”.
Діабет 2 типу також є найпоширенішим типом діабету. На діабет страждають мільйони людей у ​​всьому світі, і це викликає занепокоєння, оскільки в даний час лікування від цього захворювання не існує. Впоратися з його симптомами можна лише за допомогою дієти та здорового способу життя.

Діабетики повинні бути особливо обережні, коли обирають їжу для себе, навіть коли мова йде про такі здорові продукти, як фрукти. Дієтолог-макробіотик і медичний працівник Шилпа Арора каже, що діабетики повинні їсти фрукти з низьким глікемічним індексом, а також горіхи та насіння, аби збалансувати глікемічне навантаження. Крім того, гарні результати дає додавання до фруктів кориці.

Ось 5 фруктів, які вона рекомендує вживати діабетикам:

Гранат. Гранат – це широко відоме джерело антиоксидантів, які допомагають боротись із впливом вільних радикалів, зменшуючи імовірність розвитку хронічних захворювань.

Виноград. Ресвератрол, фітохімікат, що міститься у винограді, модулює реакцію глюкози в крові, що робить його є гарним доповненням до дієти при цукровому діабеті.

Яблука. Яблука багаті на клітковину, яка допомагає регулювати рівень цукру в крові. Тому регулярне вживання яблук допомагає контролювати симптоми цукрового діабету.

Чорниця. Чорниця багата на антоціани, тип флавоноїдів, відомий тим що допомагає знизити ризик розвитку діабету. Ви можете їсти ягоди у свідому вигляді, а також додавати їх у смузі та десерти.

Полуниця. Полуниця має низький глікемічний індекс, тобто вона забезпечує поступове надходження глюкози у кров. А універсальність цих ягід дозволяє легко включити їх у свій раціон.

Поділись


Новини партнерів