6 поживних речовин, необхідних для підтримки здоров’я кісток

Підтримка здоров’я кісток має велике значення для організму. Ми з дитинства чуємо про те, що потрібно вживати продукти, багаті на корисні для кісток поживні речовини, особливо молоко. Взагалі харчування відіграє значну роль у формуванні та підтримці міцності кісткової тканини. Важливо також регулярно займатися спортом, обмежити вживання алкоголю та уникати паління, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Кальцій є одним з найважливіших для кісток мікроелементів. Однак, тільки ним обмежуватись не можна. Ось ще кілька поживних речовин, які необхідні вам для збереження міцності кісток:

Білки. Про користь білка для здоров’я відомо всім. Він виступає будівельним матеріалом для нашого тіла, в тому числі і для кісток. Дослідження показують, що недостатнє споживання білка може вплинути на формування кісток і втрату кісткової маси. Тому його потрібно вживати саме в рекомендованих медиками кількостях, не більше і не менше.

Вітамін С. Цей вітамін відповідає за зміцнення імунітету. Вітамін С також відіграє важливу роль у засвоєнні заліза із раціону, а також бере участь у формуванні колагену, який сприяє мінералізації кісток. Вітамін С присутній у цитрусових, болгарському перці та ківі.

Вітамін D. Цей вітамін відповідає за засвоєння кальцію, тому його дефіцит збільшує ризик остеопорозу. Наша шкіра виробляє вітамін D під впливом сонячного світла, а також його можна отримувати з грибів, яєчних жовтків і риби.

Вітамін К. Вітамін К2 підтримує здоров’я кісток. Він має велике значення при формуванні кісток, а також запобігає втраті кісткової маси. Зелені листові овочі, броколі, брюссельська капуста, яєчний жовток та молочні продукти є джерелом вітаміну К2.

Магній і цинк. Магній перетворює вітамін D в його активну форму, яка відповідає за засвоєння кальцію. Також він допомагає забезпечити міцність кісток і зубів. Хоча цинк необхідний нам у невеликих кількостях, він теж відіграє певну роль у формуванні кісткової тканини.

Жирні кислоти омега-3. Це здорові жири які сприяють здоров’ю серця. Згідно з дослідженнями, оптимальне споживання омега-3 жирних кислот може підвищити щільність кісткової тканини та допомогти у формуванні кісток. Насіння льону, жирна риба, волоські горіхи, насіння чіа та ріпакова олія – ​​це лише деякі з джерел омега-3.

Поділись


Новини партнерів