Фахівці назвали найбільш корисні для здоров’я сорти сиру

Любителі сиру знають, що у помірних кількостях їхній улюблений смаколик може забезпечити їх кальцієм, корисними жирами та білками. Якісний сир також може забезпечити вас вітаміном А та вітаміном В12, цинком, фосфором та рибофлавіном. За словами дієтолога Нмамі Агарвал, сир може бути частиною дієти для схуднення, якщо належним чином контролювати розмір порцій.  Також важливим є вибір правильного сорту сиру, щоб отримати від нього максимальну користь, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Ось здорові сорти сиру, які здатні принести найбільше користі вашому здоров’ю:

Домашній сир. Домашній сир містить більше білка, ніж інші види сиру. Половина склянки жирного кисломолочного сиру забезпечить вам 12 грамів білка та 10% рекомендованої добової норми кальцію. Люди, які стежать за своєю вагою, часто включають в раціон домашній сир саме завдяки великому вмісту білка, який робить його ситним і дозволяє уникнути переїдання і зайвих перекусів.

Рікота. Сир рікота виготовляється з сироватки, тобто водянистої частини коров’ячого, козячого або овечого молока, яка залишається після виготовлення інших видів сиру. Рікота – це один з найлегших варіантів сортів сиру. Оскільки її виготовляють із сироватки, вона містить усі необхідні організму амінокислоти. Це робить рікоту корисною для росту м’язів та контролю рівнів холестерину і кров’яного тиску.

Моцарела. Моцарела – це м’який сир з високим вмістом вологи. Порівняно з іншими видами сиру, вона містить менше натрію та калорій. Більше того, у ній присутні бактерії actobacillus casei та Lactobacillus fermentum, які зміцнюють здоров’я кишечника.

Фета. Фета походить із Греції, її зазвичай виготовляють із козячого або овечого молока. Саме овече молоко надає феті незвичайного гострого смаку. Фета низькокалорійна, але може містити багато натрію. 30 г фети забезпечать вам 80 калорій, 6 грамів білка та 16% рекомендованої денної норми натрію. Споживання фети допомагає прискорити спалювання жиру.

Таким чином, сир, який споживають у всьому світі, може виступати для вас джерелом білка та кальцію. Однак, хоча сири дуже корисні, необхідно контролювати розмір порцій, адже більшість сирів також мають великий вміст жирів, натрію та високу калорійність.

Поділись


Новини партнерів