5 способів прискорити метаболізм

Часто люди скаржаться, що всі зусилля, яких вони докладають, щоб скинути зайву вагу, не дають результату, оскільки вони мають повільний метаболізм. Вважається, що більш швидкий обмін речовин допомагає спалювати більше калорій, швидше скидати зайві кілограми та дозволяє забезпечити тіло більшою кількістю енергії, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Деякі люди дійсно мають більш інтенсивний обмін речовин, ніж інші, однак швидкість спалювання калорій може залежати від багатьох факторів. Наразі доказів, які б свідчили, що повільний метаболізм є причиною збільшення ваги, недостатньо.

Якщо швидкість обміну речовин вас все-таки турбує, то є способи її збільшити. На неї впливають вік, стать, режим харчування, генетика, рівень фізичної активності, тощо.

Ось 5 речей, які ви можете зробити для того, щоб прискорити обмін речовин:

Дотримуйтесь свого режиму вправ. Щоденні фізичні вправи допомагають спалити більше калорій. По мірі старіння регулярні фізичні навантаження стають ще важливішими, оскільки з віком ми починаємо втрачати м’язову масу, що суттєво уповільнює метаболізм. Тому біг, аеробіка, їзда на велосипеді, тощо, допомагають прискорити обмін речовин та підтримувати гарну фізичну форму.

Включіть у свій режим інтенсивні тренування. Якщо ваші вправи час від часу будуть більш інтенсивними, ніж звичайно, це допоможе прискорити метаболізм.  Дослідження показують, що інтервальні тренування з високою інтенсивністю можуть збільшити рівень метаболізму, допомагаючи вашому тілу спалити більше жиру навіть після того, як тренування закінчилось.  Наприклад, одне дослідження, в якому брали участь молоді чоловіки із зайвою вагою, показало, що виконання інтенсивних фізичних вправ протягом 12 тижнів призвело до зменшення жирової маси на 2 кг, а відкладень жиру в зоні живота – на 17%.

Займіться силовими вправами. Включіть у свій режим тренувань вправи, які зміцнюють усі групи м’язів, включаючи м’язи живота, грудної клітки, рук, ніг, стегон, спини та плечей. Такі вправи потрібно виконувати мінімум двічі на тиждень, щоб збільшити свою м’язову масу.

Менше сидіть. Тривале сидіння називають “новим курінням”, оскільки воно шкодить здоров’ю та збільшує ризик набору ваги, так як при сидіння калорії практично не спалюються. Якщо у вас сидяча робота, намагайтесь час від часу вставати і просто ходити протягом кількох хвилин.

Харчуйтесь правильно. Деякі продукти та напої сприяють прискоренню метаболізму. Наприклад, гостра їжа, кава та зелений чай. Сприяє пришвидшенню обміну речовин і отримання з раціону оптимальної кількості білка.

Поділись


Новини партнерів