5 продуктів, які в поєднанні з яйцями допомагають скинути зайву вагу

Можна сміливо стверджувати, що яйця – це один з найуніверсальніших продуктів. Їх легко та швидко готувати, при чому це можна зробити у різний спосіб. Найбільш ситні та поживні варіанти сніданку готують саме з яєць, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Яйця дуже багаті на різні поживні речовини, а в поєднанні з деякими продуктами вони можуть сильно допомогти вам у схудненні.

Ось 5 продуктів, які слід їсти разом з яйцями, щоб прискорити втрату ваги:

Чорна квасоля. Квасоля – це джерело розчинної клітковини, яка дозволяє нам довше залишатись ситими, тим самим зменшуючи споживання калорій. Дослідження показали, що кожні 10 г клітковини у щоденному раціоні допомагають зменшити кількість жирових відкладень в зоні живота на 3,7% протягом 5 років. Також вживання чорної квасолі допомагає знизити рівень холестерину ЛПНЩ.

Кіноа. Багато людей їдять ранкову яєчню з хлібом, але значно корисніше було б замінити його на кіноа. Воно має чудовий смак, який ідеально поєднується з яйцями, а також містить більше білка, ніж будь-яке інше насіння. Крім того, кіноа є джерелом корисних для серця ненасичених жирів та клітковини.

Чорний перець. Якщо у вас мало часу або немає під рукою інших продуктів з цього списку, присипте яєчню дрібкою чорного перцю. У ньому міститься піперин, який надає чорному перцю гостроти, а також допомагає зупинити процес адипогенезу, тобто утворення нових жирових клітин. Це сприяє зменшенню окружності талії і зниженню рівня холестерину. Ви можете також додавати до яєць трави, як розмарин та орегано, щоб покращити їх смак та зробити страву ще більш корисною.

Болгарський перець. Жовтий, зелений та червоний болгарський перець не лише робить страви з яєць більш барвистими та апетитними, а і збільшує їхню поживну цінність. Болгарський перець багатий на вітамін С, який сприяє спаленню жиру та допомагає отримувати корисну енергію з вуглеводів.

Дослідження також показують, що вітамін С допомагає м’язам переробляти жирну кислоту під назвою карнітин, яка є важливою для росту та відновлення м’язів. Додайте до свого омлету півсклянки подрібненого болгарського перцю, шпинату та інших овочів на ваш вибір, щоб він був ще більш смачним та корисним.

Кокосова олія. Ми знаємо, що не всі жири є однаково корисними. Наприклад, жири з соєвої олії сприяють набору ваги, тоді як жири з кокосової олії навпаки, допомагають її скинути. Дослідження показало, що чоловіки, які споживали 2 столові ложки кокосової олії на день, втрачали в середньому 2,8 см в талії. Кокосова олія не підвищує рівень холестерину у крові та допомагає зміцнити загальне здоров’я.

Поділись


Новини партнерів