Фахівці розповіли, що робить вітамін D таким важливим в холодний сезон

Вітамін D дуже важливий для нас, оскільки він допомагає нашому організму засвоювати кальцій, який ми споживаємо. Цей вітамін виробляється нашою шкірою при потраплянні на неї сонячного світла. Саме тому взимку, коли люди тепло вдягаються і значно більше часу проводять у приміщенні, імовірність виникнення дефіциту вітаміну D зростає, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Фахівець з харчування дала поради щодо підтримання належного рівня вітаміну D в організмі протягом холодного сезону.

Консультант-дієтолог Кім Плаза пояснює, що цей вітамін має велике значення для імунної системи, а також для роботи органів травлення.

Хоча найкращим джерелом вітаміну D є сонячне світло, його можна також знайти в деяких продуктах харчування. Хоча в природному стані існує не так багато варіантів його харчових джерел. Плаза рекомендує додати в раціон жирну рибу, яєчний жовток та субпродукти, такі як печінка.

Вона розповіла, що ще робить вітамін D таким важливим, особливо взимку. Наприклад, доктор Плаза розказала, що сезонні афективні розлади (САР) пов’язані з низьким рівнем вітаміну D протягом зимових місяців. При таких розладах можуть допомогти дієтичні добавки з вітаміном D.

Низький рівень вітаміну D в організмі пов’язують зі зниженням рівня енергії, погіршенням настрою та погіршенням роботи імунної системи. Одна з найкращих речей, які ми можемо зробити для зміцнення свого здоров’я взимку – це забезпечити адекватний рівень вітаміну D.

На запитання про те, як вітамін D може вплинути на здоров’я кісток, Джейн Кларк, дієтолог та засновниця Nourish відповіла: “Вітамін D важливий для засвоєння кальцію, який зміцнює наші кістки. Він важливий у будь-який час, але особливо взимку, коли падіння на льоду може призвести до переломів”.

Кларк радить включити в зимовий раціон жирну рибу, яєчні жовтки та молочні продукти. Якщо ви дотримуєтесь рослинної дієти, вживайте більше листової зелені, сої та продуктів з неї, а також горіхів та насіння. Вони забезпечать вас необхідною кількістю кальцію.

Поділись


Новини партнерів