5 продуктів, які діабетикам варто їсти на сніданок

Діабет – це порушення обміну речовин, при якому тіло не може виробляти або використовувати інсулін. Цей гормон відіграє основну роль у регуляції рівня цукру в крові. Тому зрозуміло, що діабетики мають будь-що уникати продуктів, які можуть викликати різкі стрибки рівня глюкози, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Ми всі розуміємо на скільки сніданок важливий, особливо для діабетиків. Їм варто снідати чимось, що забезпечить їм максимальну кількість поживних речовин, не викликаючи при цьому різкого підйому рівня цукру у крові. Якщо людина, хвора на діабет, пропускає сніданок, то рівень глюкози в крові може різко впасти, що також небезпечно.

Ось декілька продуктів, які чудово підійдуть для сніданку людей, що страждають на цукровий діабет:

Вівсянка. Овес – це потужне джерело клітковини, яке забезпечує повільне та рівномірне всмоктування глюкози у кров. Однак мова йде тільки про звичайну вівсянку без добавок та ароматизаторів. Ароматизовані каші швидкого приготування впливають на рівень цукру в крові негативно. Краще самостійно додати овочі або фрукти до готової страви.

Варені яйця. У варених яйцях мало вуглеводів і багато білків, а для їх приготування вам не знадобиться жодної краплі олії. Вони забезпечать ваш організм необхідною кількістю поживних речовин та енергії, не викликаючи стрибків рівня цукру у крові.

Мікс горіхів та насіння. Суміш насіння і горіхів багата на білок і дозволить вам залишатись ситими протягом тривалого часу. Більше того, і насіння, і горіхи є джерелами корисних для серця жирів, а також клітковини, яка дозволяє регулювати рівень глюкози у крові.

Фрукти. Багато діабетиків сумніваються, що їм можна їсти фрукти, а частина хворих на діабет намагаються зовсім їх уникати. Та насправді фрукти у помірних кількостях не тільки не нашкодять вам, а і забезпечать вас величезною кількістю вітамінів, мінералів та клітковини. Головне – це пам’ятати про глікемічний індекс і контролювати розмір порцій.

Шпинат. Шпинат не викликає сильного підвищення рівня цукру в крові і позитивно впливає на загальне здоров’я. Він є потужним джерелом заліза та вітаміну С, тому цей листовий овоч допомагає зміцнити імунітет.

Поділись


Новини партнерів