5 міфів про артеріальний тиск, у які пора перестати вірити

Здорові показники артеріального тиску – це одна з ознак, які вказують на нормальне функціонування організму. Коливання кров’яного тиску можуть бути симптомом або наслідком деяких захворювань. Як високий, так і низький кров’яний тиск шкідливі для вашого здоров’я. Високий кров’яний тиск, також відомий як гіпертонія, може призвести до збільшення ризику серцево-судинних хвороб, тоді як низький кров’яний тиск або гіпотонія може призвести до запаморочення та вплинути на здоров’я серця, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Багато хто не розуміє точних причин сильних коливань артеріального тиску. Існує декілька поширених, але абсолютно помилкових уявлень про артеріальний тиск, через які люди не можуть вжити правильних заходів для профілактики його перепадів.

Ось деякі міфи про артеріальний тиск, які можуть бути небезпечними для тих, хто в них вірить:

Коливання артеріального тиску нешкідливі. Багато людей ігнорують коливання артеріального тиску. Високий кров’яний тиск може бути ознакою якогось серйозного медичного стану. Низький кров’яний тиск також може ускладнити ефективне виконання щоденних завдань. Важливо регулярно перевіряти показники артеріального тиску, і при будь-яких суттєвих змінах звертатись до медиків.

З високим кров’яним тиском нічого зробити не можна. Мільйони людей живуть з підвищеним кров’яним тиск, вважаючи, що нічого не можуть з ним зробити. Однак, підвищений тиск можна ефективно контролювати, якщо приймати призначені лікарем препарати та вести здоровий спосіб життя. Регулярні фізичні вправи, контроль ваги тіла, здорове харчування, зниження рівня стресу і відмова від куріння можуть допомогти регулювати показники артеріального тиску.

Зменшення споживання солі може вилікувати гіпертонію. Надлишок солі в раціоні справді підвищує артеріальний тиск, а також шкодить ниркам. Зменшення споживання солі може допомогти контролювати показники артеріального тиску. Але вилікувати гіпертонію скороченням споживання солі неможливо. Тут потрібен комплексний підхід.

Якщо показники артеріального тиску нормалізувались, можна припинити лікування. Як правило, люди перестають приймати ліки, коли їхні показники кров’яного тиску повертаються до норми. Але робити це без консультації лікарем абсолютно неправильно. Тому ніколи не припиняйте приймати препарати, що нормалізують тиск, самостійно.

Кава допомагає при низькому кров’яному тиску. Споживання кофеїну при низькому артеріальному тиску може на деякий час підвищити його показники, але це не не лікування. Надлишок кофеїну може нашкодити вашому здоров’ю у декілька способів. І, звісно, вам потрібно обмежити вживання кави, якщо ви страждаєте від високого кров’яного тиску.

Поділись


Новини партнерів