8 продуктів, які можуть допомогти жінкам схуднути швидше

Кажуть, що для схуднення потрібно вживати продукти, що містять мінімум калорій та максимум поживних речовин. Але як з безлічі доступних нам овочів та фруктів обрати найкращі? Нещодавнє дослідження, опубліковане у Journal Nutrients, показало, що певні фрукти та овочі допомогли жінкам позбутись зайвих кілограмів швидше, ніж інші. Також дослідження показало, що додавання цих продуктів в раціон на постійній основі дозволило підтримувати здорову вагу після схуднення протягом 4 років, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Тому, якщо ви хочете скинути зайві кілограми та уникнути їх повернення після схуднення, включіть у раціон такі продукти:

Цвітна капуста. Цвітна капуста низькокалорійна та дуже ситна, тому вона може замінити більш калорійні варіанти гарніру. В порції цвітної капусти всього 25 калорій, тому її можна з’їcти досить багато без ризику погладшати. За результатами дослідження, це найефективніший овоч, що сприяє зниженню ваги для жінок віком від 46 до 51 року, та третій за ефективністю для жінок віком від 33 до 40 років.

Стручкова квасоля. В одній порції сирої стручкової квасолі міститься приблизно 31 калорія. Вона містить лише 3,6 грама цукру та зовсім не містить жиру. При цьому вона містить вітаміни С, К, А, каротиноїди, антиоксиданти і клітковину. Це третій за ефективністю продукт для зниження ваги у віковій групі від 46 до 51 року.

Солодкий перець. Цей барвистий овоч містить дуже мало калорій і дозволяє прискорити спалювання жиру. Також він є потужним джерелом вітаміну С, який потрібен, в тому числі для спалювання жирових відкладень.

Морква. Це ще один поживний та низькокалорійний продукт для схуднення, який жінкам варто додати у раціон. Вона містить велику кількість клітковини та бета-каротину. Морква сприяє виділенню жовчі, яка, в свою чергу, прискорює спалювання жиру та зниження ваги. Ви можете пити морквяний сік, додавати моркву у супи, рагу, салати та смузі.

Листова зелень. Коли мова йде при втрату зайвої ваги, не можна не згадати про зелені листові овочі. Вони містять багато вітамінів, мінералів та клітковини, але при цьому мають низьку калорійність. Клітковина робить листову зелень ситною, що дозволяє уникнути зайвих перекусів.

Броколі. Для жінок віком від 33 до 40 років броколі є найкращим овочем, який забезпечує стійке зниження ваги. Цей овоч є потужним джерелом здорових вуглеводів та клітковини, тож він допомагає уникнути переїдання і проблем із травленням.

Яблука та груші. І яблука, і груша входили до п’ятірки найкращих фруктів для схуднення. Обидва вони містять клітковину та мають протизапальні властивості. Більше того, їх калорійність надзвичайно низька, що робить їх чудовими продуктами для тих, хто худне.

Полуниця. Ця ягода містить багато вітаміну С, клітковини та калію. 1 склянка нарізаної полуниці забезпечить вам 163% денної норми вітаміну С. Крім того, вона багата на інші різновиди антиоксидантів і містить дуже мало калорій.

Поділись


Новини партнерів