На сьогодні у світі на діабет хворіє приблизно 420 мільйонів людей. Ще більше людей мають передіабетичний стан, при якому рівень цукру у крові вищий за норму, але не на стільки, щоб можна було діагностувати діабет, пише Жіночий світ з посиланням на Eat This, Not That!.
Зараз про діабет стали говорити ще більше, адже він є одним з факторів ризику важкого перебігу COVID-19. Тому ми повинні пам’ятати – найпростіший спосіб знизити ризик розвитку діабету – це внести зміни у своє харчування. Наприклад, ви можете включити у свій раціон авокадо.
Авокадо – це джерело вітамінів, поживних речовин та здорових мононенасичених жирів. Цей фрукт дає довге відчуття ситості, знижує рівень холестерину, а також зменшує імовірність виникнення раку.
Дієтолог Пол Спангуоло рекомендує включити авокадо в раціон як діабетикам, так і людям, які мають переддіабетичний стан. Для цього було б достатньо і тих переваг авокадо, які перераховані вище. Але нещодавно його команда зробила нове відкриття.
Авокатин В (AvoB) – це біологічно активна речовина, яка міститься в авокадо. За словами доктора Спангуоло, AvoB допомагає підтримувати здоровий метаболізм, рівні глюкози та інсуліну в крові, а також вагу тіла.
“Коли у вас нормальний метаболізм, все в організмі знаходиться у рівновазі”, – каже доктор Спангуоло. “У вас ідеальний рівень цукру в крові, рівень хорошого холестерину, кров’яний тиск, тощо. Якщо метаболізм порушено, організм не зможе спалювати і організм, і глюкозу. Він спалюватиме щось одне, тоді як інше буде накопичуватись у крові”.
Наука каже нам, що дисбаланс рівня цукру в крові має сильний негативний вплив на наше здоров’я. Він може впливати на рівень енергії, концентрацію, настрій та багато іншого. А для діабетиків коливання рівня глюкози в крові може стати причиною серйозних ускладнень, включаючи інфаркт та інсульт.
AvoB може допомогти збалансувати ці рівні цукру в крові. Ось чому доктор Спангуоло рекомендує включати авокадо у свій раціон. Також він радить вживати багато фруктів, овочів, продуктів з цільного зерна та пісного білка, особливо рослинного.