5 причин щовечора вживати склянку теплого молока

Коли ми чуємо про тепле молоко, то в першу чергу згадуємо дитинство, адже наші мами часто вмовляли нас випити чашку підігрітого молока перед сном. І вони мали рацію, адже вживання теплого молока пов’язане з багатьма корисними ефектами, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Звісно, всім відомо, що молоко – це джерело кальцію, але воно може запропонувати нам не лише це. Дієтолог Діпіка Рані пояснила, чому варто щодня випивати чашку підігрітого молока:

Воно допомагає контролювати рівень цукру в крові. За словами доктора Рані, вживання однієї чашки молока без будь-якого підсолоджувача перед сном – це чудовий спосіб контролювати рівень цукру в крові, особливо для тих, хто страждає на діабет 1 типу та тих, хто схильний до різких коливань цукру в крові.

Воно викликає сонливість. Тепле молоко допомагає розслабитись і розуму, і тілу. Також воно дозволяє швидше заснути та покращити якість сну. Річ у тім, що молоко містить амінокислоту під назвою триптофан. Саме з триптофану наш організм синтезує серотонін – нейромедіатор, необхідний серед іншого і для здорового сну.

Воно допомагає схуднути. Склянки теплого молока достатньо для того, щоб уникнути відчуття голоду і потягу до їжі. Завдяки цьому людина стає менш схильною до нічних перекусів, що дуже допомагає у схудненні.

Воно допомагає зберегти щільність кісткової тканини у жінок. Тепле молоко засвоюється краще, ніж холодне. Процес нагрівання активує ферменти, присутні в молоці, і вони краще засвоюються організмом, допомагаючи збільшити щільність кісткової тканини. За словами доктора Рані, це допомагає знизити ризик розвитку остеопенії та остеопорозу.

Воно підтримує здоров’я ротової порожнини. Якщо вас турбує проблема карієсу та неприємного запаху з рота, тоді щоденне вживання теплого молока може дійсно допомогти. Молоко захищає зубну емаль, зменшуючи ризик карієсу. Також воно містить біоактивні речовини, які впливають на мікробіом ротової порожнини, що також позитивно впливає на здоров’я зубів. Коли казеїн-фосфопептиди з молока вступають в реакцію з кальцієм і фосфатами на поверхні зуба, утворюються колоїдні аморфні фосфатні комплекси кальцію, які сприяють ремінералізації емалі.

Саме по собі молоко вважається повноцінною та напрочуд поживною стравою. Але доктор Рані рекомендує додавати до нього дві дрібки куркуми, щоб покращити травлення та зміцнити імунітет.

Поділись


Новини партнерів