4 суперкорисні продукти, які мають бути у вашому зимовому раціоні

Літо лишилось позаду, попереду довгі зимові місяці, під час яких ми повинні приділяти своєму харчуванню особливу увагу. Адже багатих на клітковину, вітаміни і мінерали фруктів та овочів, яких було так багато влітку та восени, скоро стане відчутно менше, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Взимку особливо важливо обирати продукти, які містять багато поживних речовин. Ось декілька з них:

Імбир. Імбир – це дуже універсальний продукт, який можна використовувати для приготування чаїв, випічки, запіканок, тощо. Його використовували для лікування грипу та застуди не одне століття. Гінгерол, сполука, що міститься в імбирі, має протизапальні властивості, які допомагають зменшити біль у горлі та побороти інфекції. Враховуючи, що взимку особливо багато людей страждають від сезонних інфекцій, дуже важливо, щоб імбир був у вашому зимовому раціоні.

Броколі. Броколі – це справжня скарбниця вітамінів та мінералів. Цей овоч багатий на вітаміни С, К, А і В9. Більше того, він також містить такі важливі мінерали, як калій і фосфор. Антиоксиданти, які містяться в броколі, захищають клітини від пошкодження, що дуже важливо для безперебійної роботи всіх органів та систем організму.

Буряк. Цей овоч відомий своїм яскравим кольором та солодкуватим смаком. Його можна їсти як вареним, так і сирим. Часто буряк рекомендують їсти тим, хто страждає на гіпертонію, адже він сприяє зниженню артеріального тиску. Вважається, що це пов’язано з наявністю нітратів у буряках. Також споживання нітратів корисне для тих, хто регулярно тренується, оскільки це може посилити функцію мітохондрій та зробити вас більш енергійними.

Апельсини. Ви можете помітити, що в зимові місяці цитрусові більш солодкі та соковиті. А отже, саме час насолоджуватись апельсинами. Апельсини – це потужне джерело вітаміну С, який має велике значення для імунітету і допомагає у боротьбі з інфекціями. Але ви можете обрати й інші цитрусові.

Поділись


Новини партнерів