5 вітамінв та мінералів, які можуть прискорити ваш метаболізм

Людям, які мають швидкий метаболізм, значно простіше підтримувати здорову вагу. Хороший обмін речовин дозволяє організму швидше спалювати калорії та запобігає набору ваги. Але з цим пощастило не всім. Люди, у яких метаболізм повільний, можуть легко набирати вагу і дуже важко худнуть. На щастя, є існують продукти, які можуть допомогти активізувати обмін речовин і пришвидшити процес схуднення, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Якщо ви хочете посилити свій метаболізм, простежте, щоб у вашому раціоні було вдосталь таких вітамінів та мінералів:

Вітаміни групи В. Ці вітаміни забезпечать перетворення їжі на корисну енергію, замість того, щоб вона зберігалась в організмі в якості відкладень жиру. Вітаміни групи В сприяють метаболізації і жирів, і білків, і вуглеводів. Їх нестача часто призводить до порушень обміну речовин та збільшення  ваги. Джерелами вітамінів групи В є нежирне м’ясо, молочні продукти, цільнозернові продукти, банани, яблука та шпинат.

Магній. Магній відіграє вирішальну роль у протіканні хімічних реакцій, в результаті яких ми отримуємо енергію з їжі. При нестачі магнію обмін речовин і процес отримання енергії з їжі сповільнюються.  Окрім цього, магній необхідний для більш ніж 300 ферментативних реакцій, які підтримують роботу мозку і допомагають м’язам розслаблятися. Джерелами магнію є картопля, горіхи, насіння та бобові.

Залізо. Низький рівень заліза в крові означає, що до м’язів буде надходити менше кисню. Це заважає спалюванню жиру і сильно знижує швидкість метаболізму. Залізо дуже важливе для росту та розвитку організму, а також для стимуляції обміну речовин. Ви можете отримати залізо з мигдалю, риби, м’яса, сої та шпинату.

Кальцій. Кілька досліджень показали, що кальцій може допомогти контролювати рівень цукру в крові та активізувати обмін речовин. Вважається, що ця поживна речовина може трохи підвищувати температуру всередині тіла. Цей ефект відомий, як  термогенез. Термогенез може посилити обмін речовин і допомагає нашому тілу спалювати жир. Молочні продукти, мигдаль та насіння повинні бути частиною вашого раціону, якщо ви хочете збільшити споживання кальцію.

Вітамін С. Вітамін С допомагає у боротьбі з окислювальним стресом, який уповільнює метаболізм. При нестачі вітаміну С дуже важко скинути зайві кілограми. Ви можете отримати вітамін С з лимонів, апельсинів, болгарського перцю та помідорів.

Поділись


Новини партнерів