9 джерел магнію, які вам варто включити враціон

Магній – це дуже важливий для нашого здоров’я мікроелемент. Від нього залежить протікання одразу декількох біохімічних реакцій в організмі. Також магній підвищує ефективність фізичних вправ. Крім того, оптимальний рівень магнію в організмі допомагає підтримати психічне здоров’я. Добова норма магнію становить 400-420 мг для дорослих чоловіків та 350-360 мг для дорослих жінок, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Найвідомішим джерелом магнію є насіння гарбуза. Але є й інші продукти, які можуть забезпечити вас цим мінералом. Ось 9 джерел магнію, які ви можете включити у свій раціон:

Горіхи. Жменька горіхів може забезпечити вас величезною кількістю поживних речовин. Горіхи, як мигдаль, кеш’ю та бразильські горіхи, є хорошими джерелами магнію.

Авокадо. Авокадо середнього розміру містить 58 мг магнію. Також цей фрукт є джерелом корисних жирів і сприяє схудненню.

Темний шоколад. Чорний шоколад – це потужне джерело магнію. Крім тього, помірне споживання темного шоколаду допоможе вам збільшити кількість заліза, міді та інших поживних речовин в раціоні.

Бобові. Бобові – це один з незамінних продуктів, особливо для тих, хто дотримується вегетаріанської дієти. В основному це через високий вміст білка у них. Також вони можуть забезпечити вас магнієм, клітковиною та іншими важливими поживними речовинами.

Тофу. Це ще одне вегетаріанське джерело білка. Тофу також багате на кальцій, залізо, магній та інші мікроелементи. Тофу можна їсти з хлібом, додавати до салатів, овочевих гарнірів та інших страв

Банани. Банани – це дуже доступні фрукти, які містять магній, калій та інші поживні речовини. Завдяки цьому банани допомагають знизити рівень артеріального тиску.

Цільні злаки.  Цільні злаки – це джерело клітковини, магнію, заліза, тощо. При низькому рівні магнію в організмі, а також в якості профілактики діабету, медики рекомендують додавати в раціон пшеницю, овес, гречку та ячмінь.

Листові овочі. Листова зелень здатна забезпечити вас залізом, кальцієм, магнієм та іншими мінералами, які мають величезне значення для здоров’я людини. Один з найбільш здорових різновидів зелених листових овочів є шпинат, який відрізняється також чудовим смаком і універсальністю.

Насіння. Крім насіння гарбуза, магній можна отримати також з насіння льону, чіа, кіноа, тощо. Ви можете приготувати суміш різних горіхів та насіння на власний смак. Вона втамує голод і забезпечить вас одразу багатьма вітамінами і мікроелементами, включаючи магній.

Поділись


Новини партнерів