5 продуктів, які допоможуть вам покращити пам’ять

Проблеми з пам’яттю можуть з’явитись у будь-якому віці. Всі розуміють, що пам’ять повністю залежить від роботи мозку. Вірите ви в це, чи ні, а наш раціон має серйозний вплив на функцію цього органу. Існують продукти, які не лише покращують нашу пам’ять, а і зменшують ризик нейродегенеративних захворювань на кшталт хвороби Альцгеймера, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось декілька овочів, які вам варто включити в раціон, щоб покращити пам’ять та роботу мозку:

Шпинат. Відомо, що зелені листові овочі сприяють покращенню пам’яті. Шпинат містить фолієву кислоту, а також вітаміни Е та К. Вони відіграють суттєву роль у сповільненні вікового когнітивного спаду. Ви також можете включити у свій щоденний раціон інші овочі, такі як капуста та салат, для кращого функціонування мозку.

Помідори. Соковиті червоні помідори багаті на лікопен. Це антиоксидант, що захищає від пошкодження вільними радикалами клітини мозку, які пов’язані з пам’яттю. Помідори легко включити в раціон завдяки їхній універсальності. Їх можна їсти сирими, а можна тушкувати, смажити чи запікати.

Броколі. Броколі – це ще один зелений овоч, який допомагає зміцнити пам’ять. Він містить корисні для мозку поживні речовини, такі як вітамін К та холін, які допомагають мозку зберігати інформацію і краще вчитися, а також захищають розум від раннього старіння.

Солодкий перець. Яскраво-жовтий або насичено червоний болгарський перець не тільки може зробити ваші страви більш яскравими та апетитними, а і допомагає покращити пам’ять. Вітамін В6, якого в червоному перці особливо багато, підсилює роботу мозку і допомагає організму перетворювати білки на енергію. Цей овоч можна додавати до салатів, супів, запіканок, яєчні, тощо.

Буряк. Буряк та буряковий сік часто рекомендують вживати людям з низьким рівнем гемоглобіну, але вони також здатні покращити роботу мозку. Особливо важливо, щоб буряк був у раціоні дітей та людей старшого віку.

Поділись


Новини партнерів