5 вагомих причин додати в раціон більше лимонів

Лимони є одним з кращих фруктів для оптимального здоров’я. Вони багаті імуностимулюючими антиоксидантами і корисними рослинними з’єднаннями, надають багатий поживними речовинами ефект в найрізноманітніші страви.

Користь лимона для здоров’я

Лимони можуть похизуватися вражаючим профілем харчування, який, серед багатьох інших, містить високий рівень вітаміну С, фолієвої кислоти, калію. Тому не дивно, що лимони можуть принести таку ж вражаючу користь для здоров’я. Це включає:

Підвищує настрій. Вдихання природного запаху лимонів може допомогти підняти вам настрій і дозволить вам думати більш ясно. Якщо ви плануєте використовувати лимони тільки для цієї мети, можливо, краще віддати перевагу більш концентрованій ефірній олії лимону.

Контролює вагу. Ранкове вживання теплої води з лимоном допомагає підтримувати зусилля по зниженню ваги. Цей ефект можна пояснити рослинними з’єднаннями в цедрі лимона, які, як було показано, пригнічують збільшення ваги і накопичення жиру.

Знижує тиск. Вживання лимонного соку може допомогти зберегти стабільний тиск в довгостроковій перспективі. Дослідження також показали, що цей ефект особливо помітний у людей, схильних до високого артеріального тиску.

Розчиняє камені в нирках. Лимонна кислота в лимонах також відмінно підходить для розщеплення каменів в нирках. Чим більше лимонної кислоти в сечі, тим більше ви захищені від утворення каменів в нирках.

Бореться з інфекційними мікробами. Лимони мають потужні протимікробні властивості завдяки вітаміну С. Регулярно пийте лимонний сік, щоб запобігти появі інфекцій, викликаних шкідливими бактеріями, грибками і вірусами.

Читайте також: 13 цікавих фактів про ваш імунітет

Поділись


Новини партнерів