Яких продуктів варто уникати при артриті

Артрит – це хвороба, яка вражає суглоби людини. Вона викликає біль, скутість та запалення. З віком симптоми артриту зазвичай посилюються. Існує декілька різновидів артриту, які можуть вражати людину, але правильне харчування може допомогти контролювати симптоми артриту незалежно від його типу, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Зазвичай при артриті рекомендуються продукти, які здатні зменшити запалення. При цьому, продукти, які можуть запалення посилити, варто виключити з раціону. Ось список продуктів, яких вам варто уникати, якщо ви страждаєте на артрит:

Продукти з високим вмістом цукру. Дослідження показали, що надлишок цукру може посилити запалення. Крім того, він може призвести до збільшення ваги, що при артриті дуже небажано, адже це збільшує навантаження на суглоби. Ви можете навіть не підозрювати, скільки цукру з’їдаєте разом з продуктами та напоями, тому завжди уважно читайте етикетки.

Високооброблені продукти. Сильно оброблені харчові продукти зазвичай містять багато солі, цукру та інших добавок, які можуть посилити симптоми артриту. Також надлишок таких продуктів в раціоні може призвести до збільшення ваги, підвищення кров’яного тиску та збільшення ризику серцевих хвороб.

Спиртне. Дослідження показали, що вживання занадто великої кількості алкоголю може посилити симптоми подагри, яка є різновидом артриту. Алкоголь посилює запалення в організмі, а зловживання ним пов’язують з розвитком цілого ряду хвороб та станів.

Оброблене м’ясо. Дослідження показали, що регулярне споживання продуктів з обробленого м’яса, таких як ковбаси, сосиски, бекон та копченості, посилює запалення. Крім того, у великих кількостях ці продукти шкодять здоров’ю серця.

Поділись


Новини партнерів