Дієтолог назвала 6 продуктів, що зміцнюють імунну систему

Щоб запобігти інфекції, особливо важливо підтримувати здоров’я власного тіла. Дієтолог Єва-Марія фон Брух пояснює, які продукти можна використовувати для зміцнення імунної системи.

Вам слід добре озброїти свою імунну систему, щоб залишатися здоровими в період холодів. Організм може боротися з хвороботворними мікроорганізмами тільки в тому випадку, якщо він міцний. Дієтолог Єва-Марія фон Брух з BerufsVerband Oecotrophologie рекомендує взимку їсти продукти, особливо багаті вітамінами.

Шпинат: Шпинат багатий вітаміном А, який зберігає шкіру і слизові оболонки здоровими і, таким чином, підтримує бар’єр проти вірусів. Також в ньому багато заліза.

Морква: крім вітаміну С, морква також сповнена каротиноїдами. Вони мають антиоксидантну дію і, таким чином, підтримують імунну систему.

Риба: риба містить корисні вітаміни групи B, а також багато цинку і селену. Останні входять до числа незамінних мікроелементів і зміцнюють імунну систему.

Горіхи і насіння: горіхи і насіння містять цінні поживні речовини, такі як вітамін Е, цинк, селен і мідь. Вони протидіють слабкій імунній системі.

Капуста: качанні овочі, такі як зелена або червонокачанна капуста, сезонні взимку і багаті вітаміном А, вітаміном С і селеном.

Картопля: картопля – справжня бомба з вітаміном С. В ній також можна знайти вітамін Е. Вони підтримують організм в боротьбі з вірусами.

Читайте також: Як яблучний оцет може зміцнити ваш імунітет у сезон застуд

Поділись


Новини партнерів