Як яблучний оцет може зміцнити ваш імунітет у сезон застуд

Яблучний оцет виготовляється з використанням ферментованого, непроцідженого соку подрібнених яблук. Він дуже кислий за своєю природою і має потужний запах, подібний до запаху витриманого вина. У ньому висока концентрація вітаміну С, який необхідний для зміцнення імунітету, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Загалом, яблучний оцет може принести користь вашому імунітету у різний спосіб. У ньому присутні корисні бактерії та пребіотики, які позитивно впливають на імунну систему. Також він має антибактеріальні властивості, які допомагають у боротьбі з патогенами. Сприяє яблучний оцет і посиленню кровообігу та лімфодренажу.

Ось 3 способи використання яблучного оцту для посилення імунітету:

Суміш яблучного оцту і теплої води. Такий напій переважно вживають зранку натщесерце. Він допомагає збалансувати кислотність шлунка та сприяє здоров’ю кишечника, підтримуючи корисні кишкові бактерії. В кінцевому підсумку, підтримка мікробіому кишечника сприяє зміцненню імунітету.

Яблучний оцет з медом. Яблучний оцет з медом – популярний засіб від застуди. Його вже багато років використовують для лікування сезонних інфекцій та зміцнення імунітету. Просто візьміть 1 частину яблучного оцту, 5 частин теплої води та дві столові ложки меду. Добре їх перемішайте і пийте при застуді.

Таблетки яблучного оцту. Якщо смак яблучного оцту вам не до вподоби, ви можете придбати його у формі таблеток. Вони місять дещо менше вітаміну С, ніж сам яблучний оцет, але в цілому можуть запропонувати вам ті ж самі переваги для здоров’я.

Головне пам’ятайте – перед вживанням яблучний оцет завжди потрібно розчиняти. Якщо пити його у концентрованому вигляді, ви можете залишити опіки на стравоході і пошкодити внутрішню оболонку шлунка.

Поділись


Новини партнерів