3 міфи про коронавірус, в які пора перестати вірити

Міфи про коронавірус дуже важко перемогти. Одними з найпоширеніших міфів про COVID-19 у світі є три – що його можна лікувати антибіотиками, що алкоголь може вбити вірус, а часник здатен захистити від зараження, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Доктор Сільвія Бріан з ВООЗ розвінчала ці міфи. На початку пандемії ніхто не очікував, що вона триватиме так довго, і ми не знаємо точно, коли зможемо взяти коронавірус під контроль. Тому дуже важливо оперувати тільки достовірними фактами.

Ось три поширені міфи про коронавірус, в які варто перестати вірити:

COVID-19 лікується антибіотиками. За статистикою, лікування COVID-19 за допомогою антибіотиків – це один з найпопулярніших запитів у пошукових системах. Однак, це не має нічого спільного з реальністю. Вже багато разів доведено, що ця хвороба викликана вірусом. Цей вірус виділили у багатьох лабораторіях по всьому світу. Ми навіть маємо дані про його генетичну послідовність. Тобто, COVID-19 абсолютно точно викликаний не бактеріями. А це позбавляє використання антибіотків при цій хворобі сенсу. Так, деяким госпіталізованим пацієнтам справді призначають антибіотики, але не для лікування COVID-19, а для того, щоб запобігти суперінфекції при контакті хворого з патогенними бактеріями.

Вживання алкоголю допомагає вбити коронавірус. Алкоголь не лікує та не допомагає уникнути зараження коронавірусом. Вірус абсолютно нечутливий до дії алкоголю, який ми вживаємо. Людей вводить в оману те, що сприт, який додають у алкоголь, використовується для виготовлення санітайзерів, але там його концентрація набагато вища. І пити його в такій концентрації може бути небезпечно для здоров’я, і навіть життя.

Часник може захистити від коронавірусу. На сьогодні не існує доказів, що часник якимось чином допомагає у лікуванні коронавірусної інфекції. При цьому точно відомо, що надмірна кількість часнику шкодить здоров’ю.  Миття рук, носіння маски в людних місцях та дотримання фізичної дистанції – це куди ефективніші заходи, яких можна вжити, щоб захистити себе та інших.

COVID-19 – це нова хвороба, яка з’явилась лише кілька місяців тому. Ми досі досліджуємо коронавірус і ще багато чого про нього не знаємо. Тому перш, ніж оголошувати про будь-які результати досліджень, варто дочекатись їх підтвердження.

Поділись


Новини партнерів