5 домашніх засобів, які допоможуть знизити артеріальний тиск

Серце – це один з життєво важливих органів. Воно забезпечує транспортування крові до всіх частин тіла, без нього людина просто не виживе. Але в той же час, серце вразливе перед різними факторами, які можуть стати причиною його пошкодження та зниження його функції, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Одним з них є високий кров’яний тиск, який є головним фактором ризику інфаркту. Кажуть, що здорове, збалансоване харчування та регулярні фізичні вправи дійсно можуть допомогти зберегти здоров’я серця та зменшити ризик гіпертонії. Але навіть якщо вона у вас вже розвинулась, здоровий спосіб життя все одно здатен принести вам користь. Включіть у свій раціон 5 домашніх засобів, які допоможуть підтримувати артеріальний тиск у здоровому діапазоні:

Базилік. Базилік найчастіше використовується в італійській кухні, але різні його різновиди можна знайти мало не у всіх куточках світу. Часто базилік використовують в якості домашнього засобу від застуди, та проти високого кров’яного тиску він також досить ефективний. Річ у тім, що базилік містить євгенол, який може блокувати дію певних речовин, що звужують судини. Базилік можна додавати до чаю, пасти, супів, тощо.

Кориця. Дослідження, проведене на щурах, показало, що кориця може сприяти зниженню артеріального тиску. Корицю можна додавати до чаю, кави, десертів та коктейлів.

Кардамон. Кардамон – це досить популярна спеція, яку часто додають до чаю, кави, а також до страв індійської кухні. Невелике дослідження, яке проводилось за участі 20 людей протягом 12 тижнів, показало, що  споживання кардамону сприяло значному зниженню показників артеріального тиску.

Часник. Часник відомий своєю користю для здоров’я. Він багатий на різні поживні речовини, завдяки чому його застосовують для зміцнення імунітету та боротьби із симптомами застуди. Однак, встановлено також, що часник сприяє зниженню артеріального тиску. Він має протизапальні властивості, які допомагають розслабити серцевий м’яз, тим самим знижуючи тиск.

Насіння льону. Насіння льону зараз здобуває популярність у всьому світі. Воно багате на жирні кислоти омега-3, надзвичайно корисні для серця поживні речовини. Насіння льону можна додавати у каші, смузі та молочні коктейлі.

Пам’ятайте, що хоча деякі продукти сприяють зниженню артеріального тиску, ключовими умовами для цього є здорове харчування, регулярні фізичні вправи, зниження рівня стресу та відмова від куріння та зловживання алкоголем.

Поділись


Новини партнерів