5 продуктів, які допомагають зміцнити здоров’я зубів

Наша травна система починає працювати одразу ж після того, як ми робимо перший укус. Ті, хто розуміють, на скільки харчування важливе для збереження здоров’я, розуміють і те, на скільки важливими є для нас міцні зуби. Однак, без належного догляду на них з’являтиметься наліт, вони стають порожнистими та крихкими, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Ключовою умовою для збереження здоров’я зубів є гігієна порожнини рота. Але інші аспекти, зокрема харчування, також мають велике значення.

Фахівці роблять акцент на важливості деяких поживних речовин, як от вітаміни C та D, а також кальцій.

Кальцій та вітамін D можуть бути корисними для зубів та кісток тільки в парі. Нестача буд-якої з цих речовин зробить зуби крихкими і може призвести до їх втрати. А вітамін С відомий тим, що допомагає підтримувати здоров’я ясен.

Ось 5 продуктів, які забезпечать вас необхідними для зубів поживними речовинами та зміцнять їхнє здоров’я:

Фрукти, багаті на вітамін С. Апельсини, ківі, лимони, тощо, містять велику кількість вітаміну С. Також його багато в деяких овочах, зокрема в капусті, болгарському перці і броколі. Вони зміцнять ваші ясна та допоможуть зменшити набряки.

Молочні продукти. Молоко, йогурт, сир, сметана – всі ці продукти багаті на кальцій та вітамін D. Це одна з головних причин того, що його рекомендують включати до раціону дітей та людей, які відновлюються після переломів.

Яйця. Найбільш відомі яйця в якості джерела білка, але вони також містять кальцій і вітамін D. Тому, серед інших переваг, вони можуть зміцнити здоров’я ваших зубів.

Вода. Вода надзвичайно важлива для нашого тіла. Наприклад, вона допомагає очистити ротову порожнину та покращити виділення слини.

Зелений чай. Зелений чай – це джерело антиоксидантів. Вони сприяють схудненню, а також пригнічують ріст бактерій у роті, зменшуючи ризик захворювань зубів та ясен.

Поділись


Новини партнерів