5 неймовірних переваг петрушки

Петрушка – це тендітна рослина з інтенсивним ароматом. Вона з’явилася в регіоні Середземного моря, але її також їли в деяких регіонах Сходу. Тепер її можна знайти у багатьох країнах.

Вона має інтенсивний аромат. Петрушка походить з однієї родини з кінзою, кропом, селерою і морквою.

Загалом, ви можете насолоджуватися нею різними способами. Наприклад, чаї, салати, соуси, рис або м’ясо. Аромат, який вона надає стравам, без сумніву, дуже характерний.

Якщо ви досі не їсте цю прекрасну траву, ми рекомендуємо вам почати це робити.

У цій статті ми дамо п’ять вагомих причин, щоб почати їсти петрушку вже сьогодні!

1. Покращує здоров’я кісток

Не всі знають, що дефіцит вітаміну К пов’язаний з більшим ризиком переломів кісток.

Ми всі знаємо, як важливо їсти достатньо фосфору, кальцію, вітаміну С та вітамінів групи В, але чи ви думаєте про додавання вітаміну К до своїх страв?

Правильне споживання петрушки забезпечує достатню кількість вітаміну К. Вона ідеально підходить для поліпшення здоров’я кісток, тому що діє як модифікатор білка для кісткової структури людини.

Водночас вона збільшує поглинання кальцію. Петрушка також зменшує кількість кальцію, що виходить через сечу.

Звичка завжди обирати свіжу натуральну їжу допоможе вам зберегти здоров’я. Почніть додавати петрушку до раціону вже сьогодні. Додайте її до риби, овочів та натуральних соків.

2. Допомагає регулювати рівень цукру в крові

Цей овоч багатий на дуже особливий вид флавоноїда, який називається міріцитин. Він допомагає регулювати рівень цукру в крові.

Крім того, він також знижує резистентність до інсуліну і має протизапальні властивості. Це допомагає регулювати кількість ліпідів у крові.

Завдяки цим властивостям ви не тільки запобігає появі діабету, але й водночас дбаєте про серцево-судинне здоров’я, зменшуючи артеріальне запалення.

Спробуйте пити після їжі чаї з петрушкою та лимоном!

3. Підтримує здоров’я нирок

Петрушка є однією з найбільш часто використовуваних рослин для догляду за здоров’ям нирок.

Це сечогінний засіб, який стимулює роботу нирок. Так вони можуть краще виконувати свою основну роботу з очищення та детоксикації організму.

Водночас завдяки високому вмісту калію петрушка допомагає регулювати підвищений артеріальний тиск.

Однак якщо у вас є схильність до каменів у нирках, не рекомендовано щодня їсти петрушку, оскільки вона містить велику кількість щавлевої кислоти.

4. Дуже корисна проти анемії та втоми

Петрушка – це чудовий елемент раціону. Це особливо актуально, якщо у вас дефіцит вітамінів, анемія або ви переживаєте момент, коли ви виснажені через стрес.

Петрушка багата на вітамін А, вітаміни групи В (В1, В2, В3, В5, В6 і В9), фолієву кислоту та вітамін К. Водночас вона забезпечує велику кількість калію, кальцію, цинку, фосфору, заліза, магнію.

Завжди пам’ятайте, що ви отримуєте найбільше поживних речовин, споживаючи її сирою.

5. Зміцнює імунну систему

Не шукайте вітамінні добавки в аптеках. Натомість обирайте легкий, здоровий і природний спосіб споживання продуктів, багатих на вітаміни.

Ви завжди повинні мати петрушку на кухні. Це допоможе зміцнити імунну реакцію завдяки високому вмісту вітаміну С.

З іншого боку, також цікаво знати, що петрушка містить хімічну сполуку апігенин. Хоча поки немає досліджень, які доводять це, деякі фахівці стверджують, що вона допомагає боротися з раком.

Проте ми знаємо, що цей потужний антиоксидант здатний боротися з декількома вірусами та бактеріями.

Додайте її до супів, салатів та соусів. Її переваги варті того, щоб докласти невеликих щоденних зусиль!

Як їсти петрушку щодня

  • Приготуйте запіканку з петрушкою.
  • Використовуйте її в заправці для салатів.
  • Додавайте до супів.
  • Використовуйте її, коли готуєте рибу.
  • Ви можете додати її до томатного соусу, щоб зробити соус для піци або інші смачні соуси.
  • Спробуйте чай з петрушкою.
  • Спробуйте фруктові коктейлі з петрушкою.

Є незліченні способи їсти петрушку!

Однак пам’ятайте, що якщо у вас камені в нирках або ви вагітні, вам варто знати міру.

Джерело

Поділись


Новини партнерів