Під час вагітності здорове та збалансоване харчування особливо важливе. Це найкращий спосіб забезпечити зростаючі потреби організму майбутньої мами у поживних речовинах, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.
Дієтолог Намі Агарвал на своїй сторінці в Instagram поділилась трьома продуктами, які вона радить включити до раціону вагітним жінкам:
Насіння кропу. За словами Агарвал, насіння кропу сприяє покращенню травлення. Симптоми порушення травлення, такі як підвищення кислотності, під час вагітності дуже поширені. Включивши в раціон насіння кропу, ви зможете їх суттєво зменшити.
Курага. Курага – це потужне джерело заліза. Нагадаємо, що потреба жінок у залізі під час вагітності сильно зростає. Також вона допомагає підтримувати здоровий рівень глюкози в крові, що особливо важливо для жінок, які годують груддю. Крім того, Агарвал наголошує, що під час вагітності посилюється потяг до їжі. Курага здатна його задовольнити.
Мигдаль. Мигдаль – це один з найкорисніших горіхів. Він забезпечує жінку вітаміном Е, посилює обмін речовин, та сприяє формуванню мозку плоду. Вітамін Е має величезне значення при вагітності.
Під час вагітності жінки повинні вживати багато поживних продуктів, багатих на білки, вітаміни, мінерали, здорові жири та клітковину. Варто включити в раціон молочні продукти, бобові, лосось, яйця, листову зелень, ягоди, цільні злаки, сухофрукти та авокадо.