Яка популярна спеція може допомогти тримати рівень цукру під контролем

Діабет – це хронічне захворювання, яке стає все більш поширеним у світі. 90% усіх випадків діабету припадає на діабет 2 типу. Він може бути викликаний тим, що підшлункова залоза не виробляє достатньо інсуліну, або ж організм втратив чутливість до його дії, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Щоб уникнути розвитку діабету, або ускладнень від цієї хвороби, потрібно контролювати рівень глюкози в крові. Для цього варто внести певні зміни у свій щоденний раціон.

Дієтолог Дженні Логан рекомендує для контролю рівня цукру в крові додавати до кави та чаю корицю. Трьох грамів кориці на день достатньо для того, щоб стабілізувати рівень цукру в крові.

“Кориця, яка є практично у кожного на кухні, повинна зацікавити тих, хто переймається рівнем глюкози в крові”, – каже Логан. “Було багато досліджень, які показали, що кориця може допомогти посилити чутливість до дії інсуліну і навіть підтримати здоровий рівень цукру в крові. Дози, що використовувались в цих дослідженнях, варіюються від одного до трьох грамів на день”.

Звісно ж, ті, хто хочуть вживати корицю для контролю рівня цукру, не повинні їсти її з яблучними пирогами та іншою випічкою. Але корицю спокійно можна додавати до чаю та кави, які більшість із нас вживає щодня.

Дієтологи стверджують, що хворі на цукровий діабет можуть знизити рівень цукру в крові на голодний шлунок аж на 29%, додавши до свого раціону більше кориці.

Крім того, кориця допомагає зменшити ризик серцевих захворювань, оскільки знижує рівні холестерину та артеріального тиску.

Поділись


Новини партнерів