3 продукти, які ви обов’язково повинні включити в раціон при переході на рослинну дієту

Дієта на основі рослинних продуктів має багато доведених наукою переваг. Однак, хоча рослинний раціон може допомогти зменшити ризик серцево-судинних захворювань, діабету і навіть деяких видів раку, важливо підібрати правильні продукти, аби уникнути дефіциту поживних речовин, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Особливо часто у вегетаріанців та веганів виникають дефіцити вітаміну D, заліза та білка. Ось кілька корисних рослинних продуктів, які допоможуть вам уникнути нестачі цих поживних речовин, якщо ви вирішили перейти на рослинних раціон:

Мигдаль. Мигдаль багатий на 15 різних поживних речовин, включаючи вітамін Е, магній, білок, рибофлавін, цинк, тощо. Вітамін Е діє, як антиоксидант і допомагає підтримувати функції легень та імунної системи, оскільки він сприяє захисту від інфекцій, спричинених вірусами та бактеріями. Тому жменя мигдалю обов’язково має бути у вашому раціоні.

Листова зелень. Зелені листові овочі містять величезну кількість поживних речовин, і в той же час мають низьку калорійність. Регулярне вживання листяної зелені знижує ризик розвитку ожиріння, серцевих захворювань, високого кров’яного тиску та когнітивного зниження. Тому капуста, шпинат та салатне листя має бути частиною вашого щоденного раціону.

Сочевиця. Сочевиця, як і інші бобові, багата на клітковину, білки, залізо та вітаміни групи В. Вона може мати різне забарвлення – червоне, жовте, зелене, коричневе та чорне. При цьому сочевиця ще й дуже просто готується. Вона є найкращим рослинним замінником м’яса з точки зору поживної цінності.

Поділись


Новини партнерів