Науковці назвали найкращий час для прогулянок

Щоденні піші прогулянки мають багато переваг для здоров’я. Серед іншого, вони сприяють схудненню. Для тих, хто не може регулярно відвідувати спортзал, ходьба – це найкращий спосіб підтримувати нормальну вагу та зміцнити загальне здоров’я, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Нове дослідження показало, що прогулянки після їжі можуть мати додаткові переваги. Зрозуміло, що ходьба в будь-який час доби буде корисною для фізичного та психічного здоров’я. Однак, якщо ви вийдете на пішу прогулянку після їжі, це допоможе скинути зайві кілограми та тримати під контролем симптоми діабету. Якщо ж ви повністю здорові, регулярні прогулянки допоможуть вам зменшити ризик виникнення цілого ряду хвороб.

Загалом існує певна, відносно стабільна кількість калорій, яку ми спалюємо щодня. Вона залежить від того, скільки рухів ми робимо, переміщаючись по будинку або по офісу, і займаючись звичними справами. Фізичні вправи збільшують витрату калорій, а отже прискорюють схуднення.

Регулярні тренування не просто допомагають знизити вагу, але й контролювати рівень цукру в крові. Дослідження, проведене в 2016 році, показало, що десятихвилинна ходьба після кожного прийому їжі сприяє зниженню рівня цукру в крові у людей, які страждають на діабет 2 типу. 10 хвилин ходьби після їжі виявились більш корисними, ніж тридцятихвилинна прогулянка у будь-який інший час доби.

Коли ви гуляєте або виконуєте будь-які інші фізичні вправи, збільшується частота серцевих скорочень, а м’язи отримують основну частину енергії з глюкози. Коли ви вживаєте вуглеводи, рівень цукру в крові різко зростає. Однак, якщо після їжі ви прогуляєтесь, ваші м’язи потребуватимуть більше цукру, що допомагає позбутись його надлишку у крові. Контроль рівня глюкози також сприяє схудненню.

Існують різні рекомендації щодо кількості та типів вправ, які ми повинні виконувати щодня. Американська асоціація серця рекомендує 150 хв аеробних вправ, до яких належить і ходьба, щотижня. 21 хв неспішної ходьби щодня може зменшити ризик серцевих захворювань та діабету 2 типу. Також це сприяє зміцненню здоров’я кісток та зниженню ваги.

Поділись


Новини партнерів